Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde binlerce Polis Özel Harekat görev yapmaktadır. Bilindiği üzere PÖH sınıfı daha önce ki yıllarda olan bir şey değildi ve yakın zamanda kurulmuş bir sınıf olarak bilinmektedir. Polis Özel Harekat sayısının artırılması için alımlar yapılmaya devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyurularda Polis Özel Harekat PÖH alımlarının yapıldığı duyurulmaktadır. Peki EGM bünyesinde görev yapmakta olan Polis Özel Harekat (PÖH) maaşları ne kadar? 2017 yılında PÖH maaşları ne kadar oldu?

POLİS ÖZEL HAREKAT MAAŞLARI

Polis Özel Harekat; terör, uyuşturucu, kaçakçılık, özel hareket vb. gibi durumlar için eğitim almış kişilere denilmektedir. Polis Özel Harekat, Polis Memuruna göre saha da daha aktif olarak bulunduğu için maaş tutarı polise göre daha yüksektir. Ortalama Polis Özel Harekat maaşlarına bakıldığında 4 bin 500 lira ile 6 bin liraya kadar maaş aldıkları görülmektedir. Bu tutar hizmet süresi ve görev yerine göre değişmektedir.

POLİS ÖZEL HAREKAT GÖREVLERİ

Polis Özel Harekat, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmakta ve genel olarak büyük şehir ya da terör olaylarının olduğu şehirlerde konuşlanmaktadır. Terör, uyuşturucu, bomba, kaçakçılık vb. gibi olaylar da Polis Özel Harekat sahaya yönlendirerek operasyonu yönlendirmesi sağlanmaktadır.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MEMURU MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ