Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bilindiği üzere binlerce polis görev yapmaktadır. Asayişin sağlanması için her bölgede faaliyetlerini sürdüren polisler rütbelere ve sınıflara göre ayrılarak görevlerine devam ettirmektedir. Polis memurlarına ve komiserlere de diğer kamu çalışanlarına yapıldığı gibi her sene maaşlarına zam yapılmaktadır.

2017 yılına gelinmesi ve zam oranlarının belli olması ile şu anda polis memuru ve komiser maaşları ne kadar oldu 2017? Polis memuru en düşük maaşı ve baş komiser en düşük maaşı ne kadar?

POLİS MAAŞI NE KADAR

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan polis memurların maaşlarına bakıldığında 3 bin 942 lira maaş aldıkları görülmektedir. Bu tutar polis memurunun çalıştığı görev yeri, ailesinde ki çocuk sayısı, eşinin çalışıp çalışmadığı ve polis memurunun hizmet süresine göre değişiklik gösterebilmektedir. Daha fazla hizmet süresi olan polis memurları ve doğuda çalışan polis memurları daha yüksek maaş alabilmektedir.

BAŞ KOMİSER MAAŞI NE KADAR

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan baş komiserlerin maaşlarına bakıldığında 4 bin 506 lira maaş aldıkları görülmektedir. Yine baş komiserin aldığı maaşlarda görev yerleri, hizmet süreleri ve ailesinin durumu gibi etkenlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Her ne kadar hizmet süresi ve aile durumunda maaşlarda çok fark olmasa da polis memurunun doğuda görev yapması ile aldığı prim miktarlarının yüksek olmasından dolayı daha çok maaş alabilmektedir.

POLİS ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ