Türk Akreditasyon Kurumu personel alımı için az önce ilan yayımladı. Resmi Gazete'nin 4 Mart 2022 tarihli yayımlanan ilanlarına göre Türk Akreditasyon Kurumu ( TÜRKAK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 11 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda Türk Akreditasyon Kurumu 3 farklı kadro için alım yapacak olup Lise Mezunu ve Ön Lisans mezunu Kamu Personeli Alımı yapılacak.

Personel Alımı Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

Türk Akreditasyon Kurumu 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 27’nci maddesi ile Türk Akreditasyon Kurumu İnsan Kaynakları Yönetmeliğine göre idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmek üzere Lise mezunu 5 Destek Personeli ( Hizmetli ), Ön Lisans mezunu ise 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 3 İdari Personel alımı yapılacak.

Başvurular Bugün Başladı!

TÜRKAK personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 04 Mart 2022 tarihi ile başvurular başlamıştır. En geç 20 Mart 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular için adaylar başvurularını sadece Kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Türk Akreditasyon Kurumu personel alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Sonrasında yukarıda tabloda belirtilen şartlar aranacaktır.

Özel olarak ise adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından Lise için KPSSP94 ve Ön Lisans için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU