Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli ve memur alımı ilanlarına göre kamuya iki kurum alım yapacak. Başvuru süresinin başlamasını bekleyen adaylar için Müjde. Başvurular Bugün itibari ile başladı. Söz konusu alım yapılacak kurumlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sayıştay Başkanlığı oldu. Buna göre iki kurum bünyesine toplamda 36 personel alımı gerçekleştirecek. İlanların detayları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Memur Alımı İlanı Detayları:

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 30 kişilik kadro ile memur alacak. Alımlar KPSS şartı olmaksızın yapılacak olup Restoraötr kadrosunda Ankara 2, Antalya 3 Bursa 3, Diyarbakır 3, Erzurum 4, Gaziantep 2, İstanbul 3, İzmir 4, Nevşehir 3, Trabzon 3 illerinde olmak üzere 30 kamu Personeli alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise Restoratör şartlarının sağlanıyor olması gerekmektedir.

Başvurular 10 Ağustos - 21 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı İlanın Detayları BURADA

Sayıştay Başkanlığı 6 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Detayları:

Sayıştay Başkanlığına 6 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak Büro Personeli alımı gerçekleştirilecek. Ön Lisans seviyesinde yapılacak alımlar için P93 puan türü aranacak. Başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeli şartlar aranacak. 

Ayrıca 2020 yılında yapılan KPSS'den P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim şartı olarak ise, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak gereklidir.

Başvurular ise 10 Ağustos - 19 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sayıştay Başkanlığı kamu personeli alımı ilanın detayları BURADA.