Sayıştay Başkanlığı Resmi gazetede ilan yayımladı. 5 Ağustos 2022 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda Başkanlığın hizmet biriminde görevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre sözleşmeli olarak 6 personel alımı gerçekleştirilecek.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Sayıştay Başkanlığına 6 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak Büro Personeli alımı gerçekleştirilecek. Ön Lisans seviyesinde yapılacak alımlar için P93 puan türü aranacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek daylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sayıştay Başkanlığı personel alımı başvuruları 10 Ağustos 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 19 Ağustos 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden “Sayıştay Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, elektronik ortamda alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim