Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Bakanlık Kamu Personeli Alımı ilanlarına göre 148 personel alımı başvurularında sona geldik. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kamu Personeli alımı yapacak. Başvuruların geçtiğimiz günlerde başlamasından sonra artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını sadece Online olarak kariyer adresi üzerinden gerçekleştireceklr. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

İki Bakanlık 148 Kamu Personeli Alımı Yapacak!

Bakanlıklar yayımladıkları ilanlar ile toplamda 148 kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre,

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı 14 Personel,
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 130 Personel,

aşlımı gerçekleştirecek.

Kültür Bakanlığı Kamu Personeli Alımı İlan Bilgisi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı 14 kişilik kadro ile bünyesine 1 Tekniker ( Elektrik Elektronik ), 1 Tekniker ( Bilgisayar Teknolojisi ), 2 Teknisyen ( Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ), 4 Teknisyen ( Elektrik-Elektronik Teknolojisi ), 3 Teknisyen ( Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ), 2 Teknisyen ( Makine Teknolojisi ), 1 Teknisyen ( Bilişim Teknolojileri ) alanlarında personel alımı yapılacak. 

Başvuru için 2020 yılı KPSS puan şartı aranacağı bildirildi. Alımlar Lise ve Ön Lisans mezunlarından yapılacağından P94 veya P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Başvuru için ve Aranan Nitelikler için Buraya Tıklayınız.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 130 Personel Alımı İlan Detayları:

Bakanlık bünyesine  6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca, 2012/3945 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalıştırılmak üzere toplamda 130 kişilik kadro ile personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre alımlar İstanbul, İzmir, Ankara, Edirne, Kocaeli, Konya illerinde olmak üzere,

35 İnşaat Mühendisi, 29 Harita Mühendisi, 5 Makine Mühendisi, 5 Elektrik – Elektronik Mühendisi, 2 Bilgisayar Mühendisi, 2 Jeoloji Mühendisi, 3 Mimar, 6 Şehir Plancısı, 16 Avukat, 27 Uzman kadrolarında yapılacaktır.

Başvuru Şartları ve Başvuru Detayları için Buraya Tıklayınız.

Başvurular Sona Eriyor!

İlgili Bakanlık personel alımı ilanları için süreç geçtiğimiz günlerde başlamış olup en geç 28 Ağustos 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece aşağıdaki bağlantılar üzerinden online olarak yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Ekranı

Çevre,Sehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Ekranı