Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine perosnel alımı için ilan yayımladı. Farklı alanlarda olmak üzere 14 kişilik boş kadro ile sözeşmeli personel alımı yapılacak. Buna göre Bakanlık 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 2 Tekniker ve 12 Teknisyen alımı yapacak. Başvuru için belirtilen niteliklerin sağlanıyor olması durumunda adayların başvuruları kabul edilecektir.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Perosnel alımları İstanbul ve Ankara'da yapılacak. Aşağıda yer alan kadrolardan Bilişim Teknolojileri Teknisyeni alımı Ankara'da ve Diğer pozisyonlar için alımlar İstanbul ilinde gerçekleştirilecek.

  • 1 Tekniker ( Elektrik Elektronik ),
  • 1 Tekniker ( Bilgisayar Teknolojisi ),
  • 2 Teknisyen ( Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ),
  • 4 Teknisyen ( Elektrik-Elektronik Teknolojisi ),
  • 3 Teknisyen ( Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ),
  • 2 Teknisyen ( Makine Teknolojisi ),
  • 1 Teknisyen ( Bilişim Teknolojileri ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak şartı aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" nitelikleri sağlanacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak, Eğitim, Yaş ve KPSS şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Teknisyen ( Lise mezunu ) alımları için P94 ve Tekniker ( Ön Lisans ) alımları için P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Adayların İlana son başvuru tarihi ile 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

Başvuru için adayların Teknisyen alımları için ilgili bölümlerdeki Ortaöğretim alanlarından ve Tekniker Alımları için en az 2 yıllık eğitim veren ilgili Ön Lisans bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık kamu personeli alımı başvuruları 22 Ağustos 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 28 Ağustos 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim