Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesine sözleşmeli 41 personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci 24 Kasım 2021 tarihi ile sona ermesi beklenirken Bakanlıktan gelen son dakika kararı ile başvuru süreci uzatıldı. Henüz başvuru yapmamış olan adaylara ek sre verildi.

Bakanlıktan Başvuru Süresi Uzatma Kararı:

24 Kasım 2921 tarihinde gelen duyurya göre e-Devlet üzerinden verilen " Adli Sicil Bilgileri " hizmetinde yapılmakta olan bakım sebebi ile başvuru sürecinin uzatıldığı paylaşıldı. Başvuru yapacak adaylar en geç 25 Ağustos 2021 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirecekler. İşte resmi Duyuru:

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 8 inci Maddesi Kapsamında Görev Yapmak Üzere Sözleşmeli Sanatçı Alımı Sınav Başvuru Süresinin Uzatılmasına İlişkin Duyuru;

E-Devlet üzerinden verilen “Adli Sicil Bilgileri” hizmetinde yapılmakta olan bakım nedeniyle 24/11/2021 saat 18:00’dan itibaren başvuru işlemleri yaklaşık 8 saat boyunca gerçekleştirilemeyecektir.

Bu nedenle; başvuru süresi 25/11/2021 saat 23:59’a kadar uzatılmıştır.

İlgililere ilanen duyurulur.

41 Personel Alımı Yapılacak!

Kültür Bakanlığı bünyesine 41 personel alımı yapacağını belirtmişti. Alımlar Devlet Senfoni Oekestrası, Müzik Korosu farklı şehirlerde yapılacak.

Başvuru Şartları ve İlan Detayları Burada

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bakanlık başvuruları 25 Kasım 2021 tarihi ile sonlandurulacak. Sınavlara yapılacak başvuru sayısına göre; sınav yeri, sınav tarihleri ve adayların branşlarına göre hangi gün sınava girecekleri www.ktb.gov.tr ve guzelsanatlar.ktb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Ayrıca, adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.