Kültür ve Turizm Bakanlığı sözlşemeli personel alımı hakkında duyuru geldi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanı için başvuruların 6 Şubat 2023 tarihi ile sona ermezi gerekiyorken Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebi ile başvuru süresi uzatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 171 kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. İşin Olsa ekibi olarak ilan detaylarını sizlerle bir kez daha paylaşacağız.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Kültür ve Tırizm Bakanlığı toplamda 35 şehirde olmak üzere sözleşmeli personel alacak. Alım yaıpılacak şehirler ise;

Ankara , İstanbul , İzmir , Afyonkarahisar , Batman , Bingöl , Bitlis , Bolu , Burdur , Denizli , Eskişehir , Gümüşhane , Hatay , Kars , Kayseri , Konya , Kütahya , Muğla , Samsun , Sivas , Şırnak , Van , Ağrı , Antalya , Çanakkale , Edirne , Uşak , Bursa , Erzurum , Kastamonu , Mersin , Tokat , Yozgat , Zonguldak , Adana 

Lise Mezunu: 43 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 2 Kadın ve 41 Erkek ), 5 Şoför, 83 Temizlik Personeli ( 16 Kadın ve 67 Erkek )

Ön Lisans Mezunu: 19 Büro Personeli, 11 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 8 Erkek ve  3 Kadın )

Lisans Mezunu: 10 Büro Personeli,

Başvuru Şartları Nelerdir?

Söz konusu alım için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde Özel olarak ise, 35 yaşından gün almamış olmak, 2022 yılı KPSS puanı geçerli olmak üzere P94, P93 veya P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Kontenjana göre özel niteliklere aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/kultur-bakanligi-171-sozlesmeli-personel-alimi-ilani-lise-h43495.html

Başvuru Süresi Uzatıldı!

Bakanlıktan gelmiş olan duyuruya göre 6 Şubat 2023 tarihi ile sona ermesi gereken ilan için başvurular 12 Şubat 2023 tarihine kadar uzatıldı. Bakanlıktan gelen duyuru ise:

171 Sözleşmeli Personel Alımı başvurusu, Ülkemizde yaşanan deprem sebebiyle; başvuracak adayların mağdur olmaması amacıyla personel alım başvuru süresi 12.02.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

İlanen duyurulur.

Başvuru detayları hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/kultur-bakanligi-mulakatsiz-171-personel-alimi-basvurusu-basladi-h43751.html

Editör: TE Bilisim