Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen ilan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar ayrıca fakrlı şehirlerde yapılacak olup KPSS puanı ile alım yapılacaktır. Bu kapsamda,

Kültür ve Turizm Bakanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere KPSS Puan sırası ele alınarak yapılacak değerlendirme ile sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Bu durumda alım yapılacak kadrolar ve mezuniyete göre kontenjan dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

171 Sözleşmeli Persone Alımı Yapılacak!

Bakanlıktan gelen ilana göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 171 Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar,

  • 29 Büro Personeli,
  • 54 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 5 Şoför,
  • 83 Temizlik Personelli

olmak üzere toplamda 171 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

35 Şehirlerde Sözleşmeli PersoNel Alımı Yapılacak!

Ankara ,

İstanbul ,

İzmir ,

Afyonkarahisar ,

Batman ,

Bingöl ,

Bitlis ,

Bolu ,

Burdur ,

Denizli ,

Eskişehir ,

Gümüşhane ,

Hatay ,

Kars ,

Kayseri ,

Konya ,

Kütahya ,

Muğla ,

Samsun ,

Sivas ,

Şırnak ,

Van ,

Ağrı ,

Antalya ,

Çanakkale ,

Edirne ,

Uşak ,

Bursa ,

Erzurum ,

Kastamonu ,

Mersin ,

Tokat ,

Yozgat ,

Zonguldak ,

Adana ,

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu: 43 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 2 Kadın ve 41 Erkek ), 5 Şoför, 83 Temizlik Personeli ( 16 Kadın ve 67 Erkek )

Ön Lisans Mezunu: 19 Büro Personeli, 11 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 8 Erkek ve  3 Kadın )

Lisans Mezunu: 10 Büro Personeli,

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı 35 farklı şehirde yapılacak. Her şehir için fakrlı mezuniyet ve kontenjan niteliği yer almakta olup Başvuru yapacak adayların İlanın tam metnin mutlaka incelemeleri gereklidir. 

Başvuru için adaylardan Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Bakanlık alım yapılacak kadrolardan bazı özel nitelikler tale pedeceğiniz bildirdi. Bunların başında KPSS Puanı şart gelmektedir. Buna göre,

KPSS Puan Şartı nedir?

2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Aranacak Mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgili kontenjanlar için adaylardan yaş şartı arayacak. Buna göre son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak şartı aranacaktır.

Mesleki Başvuru Şartları Nelerdir?

Büro Personeli Alımı Şartları:

Sözleşmeli Büro personeli alımı için adaylardan fakrlı bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak. Büro personeli pozisyonuna başvuru yapacak adaylar ilanın tam metninde yer alan Bölüme göre kontenjan dağılımını incelemeleri gereklidir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

  • Son başvuru tarihi itibarıyla silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,
  • 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak,
  • Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 
  • Vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.
  • En az fiilen 90 gün koruma ve güvenlik hizmetinde çalıştığını belgelemek,

Şoför Alımı Şartları:

Lise ve dengi okul mezunu olmak, D veya E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. En az fiilen 90 gün “8331.02 Şoför (Yolcu Taşıma)”, “8331.03 Otobüs Kaptanı (Şoförü)” veya “8331.05 Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü” meslek kodlarında çalıştığını e-Devletten alınacak  barkodlu SGK Hizmet dökümü ile belgelemek.

Temizlik Görevlisi Alımı Şartları:

En az fiilen 90 gün “9112.01 Destek Personeli (yardımcı hizmetler)”, “9112.06 Temizlik Görevlisi” veya “9622.01 Beden İşçisi (temizlik)” meslek kodlarında çalıştığını e-Devletten alınacak  barkodlu SGK Hizmet dökümü ile belgelemek, Lise ve dengi okul mezunu olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurusu Ocak ayında başlayacaktır. Elektronik ortamda alınacak başvurular geçerli sayılacak. 

Başvuru Tarihleri: 23 Ocak 2023 - 12 Şubat 2023

Başvuru Ekranı: Kültür ve Turizm Bakanlığı- Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden 

İLANIN TAM METNİ

BAŞVUURLAR BAŞLADIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim