Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları başladı. Türkiye Geneli 81 farklı şehirde olmak üzere 4032 Temizlik Görevlisi alımı yapılacak. Adaylar tarafından beklenen ilanlar yayımlandı ve 2022 yılı işçi alımı başvuruları başladı. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi Alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

Türkiye Geneli 4032 Temizlik Görevlisi Alınacak!

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türkiye geneli temizlik görevlisi alımı yapacağını bildirdi. Bakanlık bünyesinde olmak üzere Şehir hastanelerinde görevlendirilmek üzere 4032 Temizlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Alımlar Türkiye Geneli 81 farklı şehirde gerçekleştirilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi alımlarına başvuru yapacak adaylardan en az ilköğretim mezunu olmak şartı aranacak. Bu kapsamda genel olarak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- 40 yaşından büyük olmamak (15 Mart 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir),

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak,

Lisans Mezunu Adayların Başvurusu Kabul Edilmeyecek!

Sağlık Bakanlığı Temizlik görevlisi alımı için başvurular İlköğretim, Lise ve Ön Lisans mezunları adaylardan alınacak. Bakanlıktan yapılan açıklama ile Lisans mezunlarının yaptığı başvurular değerlendirilmeyecektir.

Temizlik Görevlisi Alımı Özel Şartı:

İlköğretim Kurumlarının birinden ( 5 yıllık ilkokul mezunu ile 8 aylık ilköğretim okulundan 6. 7. ve 8 . sınıfı terk edenler de dahil ) veya ortaöğretim kurumlarının birinden veya ön lisans mezunu programlarının birinden mezun olmak.

Başvurular İŞKUR'da Başladı!

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları İŞKUR'da başladı. Adaylar başvurularını sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirecekler. Bu kapsamda Başvuru süresi 15 Mart 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 21 Mart 2022 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirecek.

İLGİLİ HABER: 2022 Kamuda Çalışan Temizlik Görevlisi Maaşları

Elektronik Başvuru Ekranı: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İLGİLİ HABER: İŞKUR Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Adım Adım Başvuru Görsel Anlatım