Sağlık Bakanlığı işçi alımı hakkında en çok merak edilen konulardan biriside başvuruların nasıl yapılacağı oldu. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İŞKUR üzerinden işçi alımı yapılacağını açıkladı. Türkiye Geneli olmak üzere 10 bin işçi alımı yapılacak. Bir çok aday başvuruların nasıl yapılacağı hakkında herhangi bir bilgi sahibi değil. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde İŞKUR Başvuru adımları hakkında detayları aktaracağız.

10 Bin İşçi Alımı İŞKUR Başvurusu Başladı!

Sağlık Bakanlığı 10 bin kişilik kadro ile, Temizlik görevlisi, Güvenlik Görevlisi, Klinik Destek Elemanı, Şoför, Elektrikçi, Boyacı, Marangoz, Tesisatçı, Destek elemanı gibi kadrolarda işçi alımı yapılacak. Bu kapsamda İŞKUR aracılığı ile alınacak başvurular için adaylar başvurularına 15 Mart 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 21 Mart 2022 tarihine kadar yapılacak İŞKUR başvurusu beklenecektir.

Kontenjan Dağılımı ve Kadrosuna Göre Başvuru Şartları Burada

İŞKUR Başvurusu Nasıl Yapılacak? Görsel Anlatım:

Sağlık Bakanlığı İŞKUR İşçi alımı ilanlarına başvuru yapmak için adaylar öncelikle Üyelik bilgileri ile İŞKUR sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Aşağıda sizlerle bazı kadrolar için görsel anlatım yapacağın. Tüm pozisyonlar için aşağıdaki adımlar uygulanacaktır.

ADIM ADIM GÖRESELLİ BAŞVURU YÖNTEMİ:

ÜYE GİRİŞİ VEYA ÜYE OLMA: Öncelikle adayların esube.iskur.gov.tr/ adresine girmeleri gereklidir. Sonarında İş Arayan girişi yaparak veya üyeliğiniz yoksa üye olarak İş ilanlarına erişebilirsiniz.

1. ADIM: Üyelik gitriş işemlerini uyguladından Sonrasında "İŞ İLANLARI" linkine tıklamanız gerekmektedir.

2.ADIM: İlk adımı uygulayan adaylar iş ilanlarının arama kısmına gelecekler. İŞKUR sundupu hizmet ve arama ağı ile detaylı arama yöntemi sunmaktadır. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı türkiye geneli alım yaptığı için istediğiniz meslek ve şehirde detaylı arama yaparak ilanlara ulaşabilirsiniz.

Örneğin, MESLEK yazan kısma " Temizlik Görevlisi " yazıyoruz. İŞYERİ TÜRÜ kısmını KAMU olarak seçiyoruz ve İŞYERİ ÜNVANI kısmına ilse " SAĞLIK BAKANLIĞI " yazıyoruz ve en son ARA butonuna tıkladıktan sonra ilanlara ulaşabiliyoruz.

Bildiğiniz gibi sağlık bakanlığı 4 farklı pozisyonda alım yapacak olup MESLEK kısmında " Klinik destek elemanı (hastane) , Güvenlik görevlisi (silahsız) veya Aşçı" yazmanız yeterli olacaktır. Diğer arama terimleri aynı şekilde kalabilir.

Hatta arama hacmini genişletmek için aynı ekranda sol tarafta bulunan kısımda İL VEYA İLÇE kısımlarına bulunduğunuz ili yazarak ilanları detaylandırabilirsiniz.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ARAMA:

KLİNİK DESTEK ELEMANI ( HASTANE ) ARAMA:

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ( SİLAHSIZ ) ARAMA:

DİĞER POZİSYONLAR İÇİNDE AYNI ŞEKİLDE ARAMA YAPILACAK.

Editör: TE Bilisim