Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği eksikliği karşılamak üzere 81 Şehirde bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere Temizlik Görevlisi alımı gerçekleştirecek. Başvurular İŞKUR aracılığı ile başlamış olup 5 gün devam edecektir. Buna göre Engelli, Eski Hükümlü ve Daimi statüde olan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Peki kimler başvuru yapabilecek? İŞKUR GSB İşçi alımı başvuruları nasıl yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

1017 Temizlik Görevlisi Alımı Başvurusu Başladı!

Bakanlık GSB bünyesine alımını yapacağı 1017 işçi alımı ilanını daha önceden duyurumuştu. Ancak ilan resmi olarak İŞKUR Üzerinde bugün yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. GSB İŞKUR başvurusunda bulunmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 8 - 12 Ağustos 2022

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Adaylar öncelikle yukarıdaki başvuru adresine e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında " İşyeri Türü " yazan kısmı " Kamu " olarak seçerek ve " İşyeri Ünvanı" yazan kısma GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI yazaran ve en son " Ara " butonuna tıklayarak ilgili ilanları karşınızda görebileceksiniz. Ancak Aramayı daraltmak ve başvuru yapabilme ve ilan bulma olanağı sağlayabilirsiniz.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1017 personel alımı farklı statüde olan adaylardan yapılacak. Buna göre,

  • 767 Sürekli İşçi,
  • 144 Engelli Sürekli İşçi,
  • 106 Eski Hükümlü,

adaylardan personel alımı yapılacak. Türkiye Genelinde personel alımı kontenjan dağılımına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/gsb-1017-surekli-engelli-ve-eski-hukumlu-isci-alimi-ilani-h42444.html

Kimler Başvuru Yapabilir?

İŞKUR başvurusunda bulunmak için adayların bazı şartları sağlıyor olmaları gereklidir. Bunlar ise,

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Engelli veya Eski Hükümlü olduğunu gösterir belgeye sahip olmak, Tam Zamanlı veya Vardiyalı çalışabilecek olmak, Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak gibi nitelikler aranacak.

Başvuru Sonrası Kura Çekimi Yapılacak?

İŞKUR bünyesine başvuruda bulunan adaylar sonradan Noter Huzurunda kura çekilmek üzere Nihai listeye ekleneceklerdir. Kura çekimi 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü yapılacaktır. Kura çekim yeri daha sonra Bakanlık sitesi üzerinden açıklanacaktır.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Kurada adı geçen adaylara sözlü sınav uygulanacaktır. Sözlü sınav yeri ve zamanı sonradan Bakanlığın sitesi üzerinde ilan edilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim