Merkez Bankası personel alımı için ilan yayımladı. Az Önce Banka tarafından yayımlanan personel alımı ilanına göre 3 farklı kadroda 139 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir. Bazı kadrolarda KPSS Puan şartı isteniyorken bazılarında ise KPSS siz Personel alımı yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığınız bu haberimizde sizlere Merkez Bankası personel alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

Hangi Pozisyonlarda Personel Alımı Yapılacak?

Merkez bankası 4 farklı ilan yayımladı. Alımlar 3 farklı pozisyona yapılacak. Alım yapılacak pozisyonlar şöyledir;

  • 50 Veznedar Yardımcısı,
  • 29 Teknisyen,
  • 60 Bilişim Uzman Yardımcısı ( 10 AR-GE projeleri için ve 50 Kişi Merkez Bankasına )

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Merkez Bankası personel alımında adaylardan genel ve özel nitelikler istenecektir. Pozisyonuna göre farklı özel şartlar aranacak. Ancak Genel olarak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

şartları aranacaktır.

Pozisyonuna Göre Özel Şartlar Nedir?

Tüm pozisyonlar için yaş olarak adaylardan 18 yaşını tamamlamış olmak ve 32 yaşından büyük olmamak, Yani 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak şartları aranacaktır.

Veznedar Yardımcısı Alımı Şartları:

Veznedar Yardımcısı Alımı 21 farklı şehirde gerçekleştirilecek. Buna göre adayların 2020 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den en az 50 puan almış olmaları ve elektrik, elektronik teknolojisi, mekatronik, makine ile kontrol ve otomasyon programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmaları gereklidir.

Teknisyen Alımı Şartları:

Teknisyen alımları Ankara'da yapılacak. Farklı alanlarda alım yapılacak olan Teknisyen adaylarından 2020 - 2022 KPSS'den en az 50 puan almış olmak ve Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak şartı aranacak.

Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı Şartları:

Bilişim Uzman Yardımcısı alımları için KPSS siz Personel Alımı yapılacak. ANcak adaylardan Yabancı Dil şartı aranacaktır. İngilizce dilinden ilgili puanları almış olmak gereklidir.

Başvuru ve İlan Detayları:

Söz konusu ilanların başvurularının bazıları bu hafta bitecek. Ancak Veznedar Yardımcısı alımı ve Teknisyen alımı için Kasım ilk haftası sona erecektir. Aşağıdaki bağlantılardan ilanların detaylarına ulaşabilirsiniz.

10 AR-GE projeleri için Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı İlanı için Buraya Tıklayınız. Son Başvurular 24 Ekim 2022

50 Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı İlanı için Buraya Tıklayınız. Son Başvurular 24 Ekim 2022

29 Teknisyen Alımı İlanı için Buraya Tıklayınız. Son Başvurular 7 Kasım 2022

50 Veznedar Yardımcısı Alımı İlanı için Buraya Tıklayınız. Son Başvurular 7 Kasım2022