Merkez Bankası personel aımı ilanı yayımlandı. Az Önce resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 50 kişilik kadro ile personel alımı ilanı yayımlandı. Uzun süredir Banka Personel alımı ilanı hakkında ilan yayımlamayan Banka bünyesine Bilişim alanında uzman yardımcısı alımı yapacak. Adayların Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı ilanına başvuru yapabilmeleri için belirtilen şartların sağlanıyor olması gereklidir. 

İlan Kontenjan Bilgisi Nedir?

Alınacak Kişi Sayısı: Bilişim Uzman Yardımcısı (50 kişi)

Çalışma Şekli: Tam zamanlı / Kadrolu

Çalışma Yeri: Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ödeme Sistemleri ve Finansal Teknolojiler Genel Müdürlüğü Veri Yönetişimi ve İstatistik Genel Müdürlüğü

Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı Görevleri Nedir?

Merkez Bankası bünyesinde görev yapacak olan adayların sorumlulukları:

Bankanın vizyonuyla uyumlu olarak bilişim teknolojileri stratejilerinin oluşturulmasına ve uygulanmasına katkı sağlamak,

Bankanın ülke ekonomisi ve finansal sistemindeki konumu çerçevesinde üstlendiği görevlerin yerine getirilmesi için ihtiyaç duyulan yazılım, donanım, iletişim altyapılarını ve bu altyapıların güvenliğini ve sürekliliğini sağlamak,

Finansal sistem için kritik öneme sahip olan ödeme sistemleri, rezerv yönetimi ve piyasalar veri dağıtım sistemi gibi uygulamalar geliştirmek,

Bankanın veri odaklı karar alma süreçleri için ihtiyaç duyulan yoğun veri alışverişini desteklemek üzere büyük veri teknolojileri, analiz altyapıları ve veri paylaşım servislerini sunmak ile görevlidirler. 

Merkez Bankası Ekim Ayı Personel Alımı Başvuru Şartı Ne Olacak?

Merkez Bankasının persnel alımı ilanına başvuru için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askrlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nelerdir?

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri ve teknolojileri, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, endüstri ve sistem mühendisliği, işletme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, matematik mühendisliği, yazılım mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri programlarında lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Yaş Şartı:

32 Yaşından büyük olmamak. Yani  01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak.

Sınav Şartı:

Son 2 yıl içerisinde yani 01 Ocak 2020 tarihi itibari ile yapılan Banka sınavından Komisyon aşamasında elenmemiş olmak.

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

01.01.2018 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Merkez Bankası personel alımı başvurusu için süreç ilanın yayım tarihi olan 01 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 25 gün içerisinde yani 24 Ekim 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Buna göre başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden Merkez bankası resmi İnternet adresi üzerinden. gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU TARİHLERİ: 1-24 Ekim 2022

BAŞVURU ADRESİ: https://www4.tcmb.gov.tr/IKGELAL/aday/index.jsp

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim