Merkez Bankası ilan yayımladı. Resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Teknisyen Alımı yapacağını bildirdi. 21 Ekim 2022 tarihinde yayımlanan ilan için başvuru süreci başlamış olup adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda başvuru yapacaklar. Merkez Bankası Personel Alımı Başvuru şartı nedir? Başvurular ne zaman yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Teknisyen Alımı Kadro Bilgisi Nedir?

Merkez Bankası teknisyen alımı 29 kişilik boş kadro ile yapılacak. Tam Zamanlı / Sözleşmeli olarak personel alımları " Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü ( Ankara ) " birimine gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Teknisyen alımı başvurusu için adaylardan Genel şartlar, Eğitim şartı ve KPSS şartı aranacaktır. 

Genel Şartlar Nedir?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Teknisyenlik görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Bankaya personel almı için Taban 50 Puan şartı aranacak. Ayrıca 2020 veya 2022 yılı KPSS Puanı geçerli olacak. Bu kapsamda adayların KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Eğitim Şartı Nedir?

Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Yaş şartı Nedir?

Başvuruda bulunacak olan adayların mutlaka 32 yaşından günlük olmaları gereklidir. Buna göre 18 yaşını tamamlamış olmak ve " 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak " gereklidir.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Merkez Bankasının personel alımına başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 21 Ekim 2022 tarihi ile başladılar. Başvuru için adaylara 15 günlük süre verilmiş olup en geç 7 Kasım 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

Başvurular sadece merkez Bankası resmi internet adresi üzerinden yapılacaktır. Aşağıdaki adımları uygulayarak ve bağlantıları kullanarak başvuru yapabilisiniz.

İşe alım ilanını görüntülemek için tıklayınız.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.