Merkez Bankası personel alımı faaliyetlerine devam ediyor. Az Önce gelmiş olan personel alımı ilanına göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yeni ilan yayımlandı. Kadrolu Personel alımı yapılacak olup alımlar İstanbul İlinde 10 kişilik kadro ile gerçekleştirilecek.

Banka yayımladığı ilana göre, Dijital Para AR-GE ve Makine Öğrenmesi Ekiplerinde Bilişim Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı bildirildi. Başvuru süreci başlamış olan ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Alınacak Kişi Sayısı: Bilişim Uzman Yardımcısı (10 kişi)

Çalışma Şekli: Tam zamanlı / Kadrolu

Çalışma Yeri: Finansal İnovasyon Genel Müdürlüğü (İstanbul)

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nedir?

Banka adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Ayrıca adayların 2020 yılı Ocak ayı itibarş ile yapılan Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmamaları gerekmektedir.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, kontrol ve otomasyon mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği, matematik, matematik mühendisliği, uygulamalı matematik, finans mühendisliği, finansal matematik, kriptoloji, fizik, veri bilimi, yapay zekâ programlarında lisans ya da lisansüstü eğitimini tamamlamış olmak.

Yaş Şartı var Mı?

Banka personel alımı için yaş şartı yer alıyor. Bu kapsamda adayların 32 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Yani 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak gerekmektedir.

KPSS Şartı Yok! Yabancı Dil Şartı Nedir?

Merkez Bankası personel alımı için herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır. Adayların KPSS yerine İngilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre, 01.01.2018 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Merkez Bankası personel alımı için başvuru süreci 5 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 24 Ekim 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi geereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden Online olarak yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ