Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinde Sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre Sözleşmeli uzman Erbaş sınıfında Komando alımı ve asayiş alımı yapılacağı belirtildi. Başvurular Mart ayı içerisinde başlamış olup Nisan ayının ilk haftası sona erecek.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı adaylardan bazı nitelikler arıyor. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmak veya KPSS ye girmemiş olmak ( adayların yarısından KPSS şartı aranıyorken yarısından ise KPSS şartı aranmayacaktır ), Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, 20 yaşını doldurmuş ve 27 yaşından gün almamış olmak.

Askerliğini yapmış olmak şartı aranmayacak ancak hala silah altında olan adaylardan başvuru yapacak adaylar için Birlik Komutanlıklarında düzenlenen nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmak, Askerliğini yapıyorken Askerliğe elverişli değildir raporu almamış olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, en az 64 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak ve fiziki görüntüsü düzgün olmak, Askerliğini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak, Askerliğini yapmış olanlardan hem terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş hemde 27 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Her ne sebeple olursa olsun, TSK, Jandarma veya Sahil Güvenlik Komutanlıklarından çıkartılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş ( Komando ve Asayiş ) alımı için başvuru süreci başladı. Buna göre adaylar başvurularına Bugün ( 19 Mart 2019 ) itibari ile başlayabilir ve en geç 4 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İnternet adresi üzerinden Online olarak yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru kabul edilmeyecektir. Haberimizin devamından başvuru kılavuzuna ve başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

Resmi Gazete'de Yayımlanmış olan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Başvuru Kılavuzu, Başvuru ekranı ve diğer detaylara ulaşmak isteyen adaylar, Jandarma 2019 Yılı 22 Bin Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Başladı! Nasıl Başvur Yapılır? adlı haberimizi inceleyerek detaylara ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim