Jandarma Genel Komutanlığı 14 Mart 2019 tarihinde yeni bir ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için 2019 yılı için uzman erbaş alımı yapacak. Bu yönde başvuru kılavuzu yayımlamış olan Jandarma için başvuru süreci başladı. Adayların 2019 yılı sözleşmeli uzman erbaş alım ilanına başvuru yapabilmeleri için Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanmış bu haberimizde sizlere Jandarma Genel Komutanlığının sözleşmeli uzman erbaş alımı hakkında detaylı bilgi paylaşacağız. haberimiz sayesinde Jandarma Genel Komutanlığına başvuru yapabileceksiniz.

22 BİN UZMAN ERBAŞ ALINACAK!

Yayımlanmış olan 2019/1 Sözleşmeli Uzman Erbaş kılavuzuna göre Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 22 bin kişilik boş kadro ile uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. Söz konusu 22 bin kişinin yarısı için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve diğer yarısı için ise KPSS şartı aranmayacaktır.

Bu yönde Jandarma Genel Komutanlığı Erkek adaylardan Sözleşmeli uzman Erbaş temini yapacak ve Askerlik hizmetini yapmış olmak şartı aranmayacak olup askerliğini hala yapanlar da başvuru yapabilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 22 bin uzman erbaş alımına başvuru şartlarını taşıyan erkek adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre adaylardan genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • En az lise mezunu ve dengi okul mezunu olmak ve Yurtdışında eğitim görmüş olanlar için denklik belgesine sahip olmak,
  • Yaş şartı olarak, 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını tamamlamamış olmak,
  • Askerliğini yapmış olmak şartı aranmayacak ancak, Askerliğini yapmakta iken başvuru yapacak olan adaylar birlik komutanlıklarından alınacak nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmak Askerliğini yapmakta ile başvuru yapanlardan Askerliğe Elverişli Değildir raporu olarak terhis edilmemiş olmak,
  • Askerliğini yapmış olanlar için terhis süresi üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş ve 27 yaşından büyük olmamak,
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış,müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak,
  • En Az 164 cm boyunda ve en fazla 210 cm boyunda olmak, Sağlık açısından Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Vücut yapısı düzgün ve her bakımdan sağlam fiziki görünüşe sahip olmak, gibi şartlar aranır.

KPSS ve SINAV DETAYI:

Adaylardan yukarıdaki nitelikler dışında ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacak. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı alım yapacağı 22 bin uzman erbaş adaylarının yarısından KPSS şartı aranıyor. Buna göre KPSS puan sırasına göre sınav yapılacak olup sınava 40 bin kişi katılacak. 40 bin kişinin katılama sebebini ise Jandarma sınav alanlarının kapasitesi nedeni ile az olduğunu belirtti.

Bu sebeple 11 Bin kişilik aday için 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şart ıaranacak. Diğer 11 bin kişilik alım için ise adaylardan KPSS puan türünden 50 puandan az almış olmak veya KPSS ye girmemiş olmak şartı aranacak. Bu durumda alımların yarısı KPSS puanı ile ve diğer yarısı ise KPSS şartı olmadan alınacak.

Diğer KPSS puan detayları için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuru ekranı açıldı ve adaylardan başvurular alınmaya başlandı. Adaylar yukarıdaki niteliklere uygun olmaları dahilinde başvurularına başlayabilecekler. Bu sebeple başvurular 19 Mart 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 04 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir.

Adaylar başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İnternet adresi üzerinden Online olarak yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru kabul edilmeyecektir. Haberimizin devamından başvuru kılavuzuna ve başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI! BAŞVURU YAP

Editör: TE Bilisim