Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazete veya kurumların kendi internet sitelerindeki yapmış oldukları duyurulara göre, Kamu Kurum veya Kamu Kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliklerini karşılamak üzere farklı kurumlar ve farklı kadrolarda toplamda 165 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştiriyorlar.

Adayların başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Lise Mezunu olanlar KPSSP94, Önlisans mezunu olanlar KPSSP93 ve Lisans mezunu olanlar ise KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları şarttır.

Buna göre Kamuya alım yapacak kurumlar şöyledir;

Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanlığı: Bakanlık bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 1 kişilik boş kadro ile Lisans mezunu olmuş Sözleşmeli Bilişim Personeli Alacak. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan ve Yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha Detaylı Bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları : Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 2 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Adaylar KPSS den 70 puan ve Yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü: DHMİ yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan 10 kişilik boş kadro ile Hava Trafik Kontrolorü alacak. Adaylar 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Karadeniz Teknik Üniversitesi: Üniversite bünyesine 1 Sözleşmeli personel alacak. Karadeniz Teknik üniversitesi sözleşmeli olarak en az lise mezunu Hemşire alacak. Buna göre 2016 yılı KPSS den KPSSP94 puan türünden puana sahip olmaları şarttır. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu : MKEK bünyesine toplamda 52 kişilik boş kadro ile Kırıkkale ve Ankara İllerinde olmak üzere Önlisans mezunu aday alacak. Buna göre adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Detaylar için Tıklayınız.

ÇAYKUR: Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyurusu ile bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak için 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesndeki şartlar agöre ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartına göre 4 Memur alacak. Adaylar KPSS den en az 75 puan almış olmaları şarttır. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

Düzce Üniversitesi: Düzce üniversitesi bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere 1 kişilik boş kadro ile Sağlık Meslek Liselesi mezunu Hemşire alınacak. Adaylar en az lise mezunu olmalı ve Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

Beylikdüzü Belediyesi: Beylikdüzü belediyesi perosnel eksikliği için 3 kişilik boş kadro ile 6. dereceden Müfettiş yardımcısı alacak. Adaylar daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayabilirler.

Mevlana Kalkınma Ajansı: Ajans kadrolarındaki eksikliği için 15 kişilik kadro ile 12 Uzman Personel, 1 İç Denetçi, 2 Destek Personeli Alacak. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre başvurularını gerçekleştirebilirler. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı: İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliği içni sözleşmeli olrak personel alımı yapacağını belirtti. İçişleri Bakanlığı bünysine 14 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Bilişim personeli alacak. Daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

TSE: Türk Standartları Enstitüsü bünyesindeki personel eksikliği için 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartına göre en az 70 puan almış olmak ile 40 memur personel alacak. İlan hakkkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Vakıflar Genel Müdürlüğü: Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesine 12 Kişilik boş kadro ile 6 Mimarlık ve 6 İnşaat Mühendisi alacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için KPSS den KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şarttır. İlanın detayları İçin Buraya Tıklayınız.

Kamu Denetçiliği Kurumu: Kamu Denetçiliği Kurumu 3 kat maaş ile 2 yazılım Uzmanlığı kadrosuna 2 kat maaş ile 1 Yazılım Uzmanlığı, 1 ağ uzmanlıpı ve 1 web programlama ve tasarım uzmanlığı kadrosuna olmak üzere toplamda 5 kişi alacak. Başvurular ve diğer bilgiler için Buraya Tıklayınız.

Fırat Kalkınma Ajansı: Ajans bünyesine 6 uzman ve 2 Destek Personeli olmak üzere toplamda 8 kişi alacak. Adaylar ister KPSS ile isterlerse de KPSS şartı olmadan başvuru yapailirler. Başvurular en geç, 15 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir. İlanın detayları İçin Tıklayınız.