Zafer Kalkınma Ajansı, iki farklı mezuniyet grubundan toplam 2 uzman personel alacak. Başvurular 25 Kasım–14 Aralık 2026 tarihlerinde Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak. Adaylardan ilgili KPSS puan türünde en az 80, İngilizce YDS veya e-YDS’den en az 70 puan istenirken YÖKDİL sonuçları kabul edilmeyecek.
İçindekiler
- Hangi Bölümlerden Uzman Alınacak?
- Bölümlere Göre KPSS Puan Türleri Değişiyor
- İngilizce Şartı Var: YÖKDİL Geçerli Sayılmayacak
- Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?
- Başvuruda Hangi Belgeler İstenecek?
- Mülakata Çağrılacak Adaylar Nasıl Belirlenecek?
- Sözlü Sınavda En Az 70 Puan Gerekiyor
- Deneyim ve Lisansüstü Eğitim Tercih Nedeni Olacak
- 🧮 Maaşınızı Hemen Hesaplayın
Zafer Kalkınma Ajansının yeni personel alım ilanı yayımlandı. Mühendislik ve Şehir ve Bölge Planlama mezunları ile ilanda belirtilen diğer lisans programlarından mezun adayların başvurabileceği alımda, iki gruba birer kontenjan ayrıldı.
Ajansın merkezi Kütahya’da bulunuyor. İşe alınacak uzmanlar, Genel Sekreterliğin uygun göreceği Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa veya Uşak illerinden birinde görevlendirilecek. Adayların seyahat engelinin bulunmaması ve değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilmesi bekleniyor.
Alım, sözlü yarışma sınavıyla gerçekleştirilecek. Başarılı adaylarla 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında belirsiz süreli iş sözleşmesi yapılacak.
Hangi Bölümlerden Uzman Alınacak?
İlanda iki ayrı başvuru grubu bulunuyor. Her gruptaki bölümler için ayrılan kontenjan ortak olacak.
| Başvuru grubu | Kabul edilen lisans bölümleri | Kontenjan |
|---|---|---|
| Birinci grup | Mühendislik bölümleri, Şehir ve Bölge Planlama | 1 |
| İkinci grup | İstatistik, Ekonometri, İktisat/Ekonomi, Maliye, İşletme, Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler/Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri | 1 |
| Toplam | 2 |
Belirtilen programlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olanlar da ilgili koşulları sağlayarak başvurabilecek.
Adaylar yalnızca bir kontenjan grubuna başvurabilecek. Birden fazla gruba yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
Bölümlere Göre KPSS Puan Türleri Değişiyor
Başvuru için son başvuru tarihinde geçerliliği bulunan KPSS’den, mezun olunan bölüme uygun puan türünde en az 80 puan alınmış olması gerekiyor.
| Mezuniyet bölümü | Kabul edilen KPSS puan türleri |
|---|---|
| Mühendislik bölümleri, Şehir ve Bölge Planlama | P1, P2, P3 |
| İstatistik, Ekonometri | P12, P13 |
| İktisat/Ekonomi | P14, P15 |
| Maliye | P19, P20 |
| İşletme | P24, P25 |
| Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi | P29, P30 |
| Uluslararası İlişkiler/Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler | P34, P35 |
| Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri | P39, P40 |
Adayların yalnızca puanına değil, puan türünün mezun oldukları bölüm için kabul edilip edilmediğine de dikkat etmesi gerekiyor.
İngilizce Şartı Var: YÖKDİL Geçerli Sayılmayacak
Başvurularda KPSS’nin yanında yabancı dil yeterliği de aranacak. Adayların İngilizce YDS veya e-YDS’den, son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde en az 70 puan almış olması gerekiyor.
ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen ve geçerlilik süresi dolmamış uluslararası sınav belgeleri de kullanılabilecek. Eşdeğerlik değerlendirmesinde, sınavın yapıldığı tarihte geçerli olan resmî denklik çizelgesi esas alınacak.
İlanda YÖKDİL’in kabul edilmediği açıkça belirtiliyor. Bu nedenle yalnızca YÖKDİL sonucu bulunan adayların, ilanda kabul edilen başka bir dil belgesi olmadan yabancı dil şartını sağladıkları kabul edilmeyecek.
Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?
Başvurular 25 Kasım 2026’da başlayacak, 14 Aralık 2026’da sona erecek. İşlemler yalnızca Kariyer Kapısı üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
| Aşama | Tarih |
|---|---|
| Başvuru başlangıcı | 25 Kasım 2026 |
| Son başvuru | 14 Aralık 2026 |
| Mülakata katılmaya hak kazananların açıklanması | 18 Aralık 2026 |
| Sözlü sınav | Tarihleri ayrıca duyurulacak |
Elden, e-posta, posta veya kargo yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. İlanda son başvuru için ayrıca bir saat belirtilmiyor.
18 Aralık tarihi mülakat günü değil, mülakata çağrılacak adayların açıklanacağı tarih. Sözlü sınavın gün ve saatleri Ajansın internet sitesinden duyurulacak.
Başvuruda Hangi Belgeler İstenecek?
Adayların başvuru formunu eksiksiz doldurması ve istenen belgeleri sistemdeki ilgili alanlara yüklemesi gerekiyor. Başlıca belgeler şunlar:
- Ajansın standart formatında hazırlanmış özgeçmiş.
- Son altı ayda çekilmiş vesikalık fotoğraf.
- Lisans diploması veya mezuniyet belgesi.
- KPSS sonuç bilgileri.
- YDS/e-YDS sonucu veya kabul edilen eşdeğer yabancı dil belgesi.
- Son bir ay içinde alınmış adli sicil kaydı.
- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi.
- Varsa lisansüstü eğitim, ikinci yabancı dil, deneyim ve diğer tercih nedenlerini gösteren belgeler.
Özgeçmiş, Ajansın özgeçmiş sayfasındaki Word belgesi kullanılarak hazırlanacak ve PDF formatında yüklenecek. Belgenin içeriği değiştirilmeden ilgili alanlar doldurulmalı.
Bölüm adı farklı olup denklik üzerinden başvuracak adayların denklik belgesini eklemesi gerekiyor. e-Devlet’te mezuniyet bilgileri eksik veya hatalı olanlar da mezuniyetlerini gösteren belgeleri ilgili alanlara yüklemeli.
Mülakata davet edilen adaylardan, çevrim içi sundukları belgelerin asıllarını sınav günü göstermeleri istenecek.
Mülakata Çağrılacak Adaylar Nasıl Belirlenecek?
Başvurular yalnızca KPSS puanına göre sıralanmayacak. Ön değerlendirmede aşağıdaki ağırlıklar kullanılacak:
| Değerlendirme başlığı | Ağırlık |
|---|---|
| KPSS puanı | %55 |
| YDS puanı | %35 |
| Yüksek lisans | %2 |
| Doktora | %4 |
| İkinci yabancı dil bilgisi | %4 |
İkinci yabancı dilin değerlendirmeye alınabilmesi için ilanda belirtilen asgari dil puanı veya eşdeğerlik koşulunun sağlanması gerekiyor.
Her başvuru grubunda kontenjanın beş katı aday sözlü sınava çağrılacak. Birer kişilik iki grup için beşer aday belirlenecek; son sıradaki adayla eşit değerlendirme puanı bulunanlar da mülakata davet edilecek.
Sözlü Sınavda En Az 70 Puan Gerekiyor
Sözlü sınav, Kütahya’daki Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde yapılacak. Mülakattan önce adaylara kişilik envanter testi uygulanabilecek.
Değerlendirmede mesleki bilgi, uzmanlık, yabancı dil kullanımı, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü ve göreve uygunluk gibi unsurlar dikkate alınacak.
Sınav kurulu üyelerinin verdiği notların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekiyor. Başarılı aday sayısı kontenjandan fazla olursa en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılacak. Dolayısıyla 70 puanı geçmek tek başına işe alınma hakkı sağlamayacak.
Deneyim ve Lisansüstü Eğitim Tercih Nedeni Olacak
Belirli bir yıl çalışma deneyimi zorunlu başvuru şartı olarak sıralanmıyor. Bununla birlikte belgelenmiş mesleki tecrübe, lisansüstü eğitim, ek yabancı dil bilgisi ve Ajansın faaliyet alanlarına ilişkin eğitimler değerlendirmede dikkate alınabilecek.
Başarılı adaylarla iki ay deneme süreli, belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalanacak. Bu alım, 657 sayılı Kanun kapsamında devlet memuru ataması niteliği taşımıyor.
Yeni kamu ve personel alımı ilanlarını takip etmek için İşin Olsa’yı izleyebilir, başvuru duyurularından haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.
🧮 Maaşınızı Hemen Hesaplayın
2026 yılı güncel katsayılarına göre memur, emekli, asker ve sözleşmeli personel maaşınızı tek sayfadan kolayca hesaplayın.
2026 Maaş Hesaplama Robotu →

