Jandarma Genel Komutanlığından Subay ve Astsubay alımı ilanı geldi. Resmi Gazetede 27 Temmuz 2022 tarihi ile yayımlanmış olan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akadamesine atanmak üzere Jandarma NAM hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesinde eğitim görmek üzere 75 Subay ve Astsubay Öğrenci alımı gerçekleştirilecek.

Jandarma Muvazzaf tabip, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı ihtiyacını karşılamak amacı ile 2022 - 2023 yılı eğitim öğretim yılı içerisinde ÖSYM yerleştirme sistemi üzerinden SBÜ ANkara Jandarma NAM hesabına Öğrenci alınacaktır.

  • Muvazzaf tabip subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Tıp Fakültesine 33 [(30)’u erkek, (3)’ü kadın] öğrenci,
  • Muvazzaf diş tabibi subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Diş Hekimliği Fakültesine 2 (erkek) öğrenci,
  • Muvazzaf sağlık astsubayı olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokuluna 40 [(39)’u erkek, (1)’i kadın] öğrenci temin edilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Nitelikler Nelerdir?

Jandarma NAM hesabında SBÜ başvurusunda bulunmak için adayların " Türkiye CUmhuriyeti vatandaşı olmak, Lise mezunu veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek olmak, 21 yaşını bitirmemiş olmak, Herhangi bir güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya herhangi bir hukuki engeli olmamak" şartları aranacak. 

RESMİ GAZETE DUYURUSU BURADA

JANDARMA KILAVUZU BURADA