Resmi Gazete'de 10 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı personel kadrosu ile sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacağını ifade etti. Söz konusu ilan için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. İşte KPSS ve YDS Detayı ile başvuru şartları şöyledir.

HANGİ KADROLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" uyarınca 7 (yedi) adet sözleşmeli bilişim personeli alınacağını belirtti. Bu kapsamda, Proje Yöneticisi, Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET), Ağ Uzmanı, Sistem Uzmanı pozisyonlarında alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İstanbul Üniversitesi sözleşmeli personel pozisyonları için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranıyor.

KPSS VE YDS DETAYI:

İstanbul Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek yazılı ve sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; anılan Yönetmeliğin 8. maddesi gereğince 2018 KPSS P3 sınav sonuç belgesi puanının yüzde yetmiş ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak alınacak personel sayısının on (10) katı aday arasından seçilecektir. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz edemeyen adayın KPSS puanı 70 sayılacaktır. Yabancı dil belgesi ibraz etmeyenlerin puanı (0) sıfır olarak hesaplanacaktır.

BAŞVURULAR:

Üniversite için başvuru süreci ilanın yayım tarihi olan 10 Eylül 2019 itibari ile başladı ve en geç 24 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecektir. Bu kapsamda adaylar başvurularını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Personel Daire Başkanlığı Rektörlük Binası K: 3 Avcılar/İSTANBUL  adrese şahsen teslim etmeleri veya son başvuru tarihinde anılan adreste olacak şekilde postayla göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Şahsi başvurularda istenilen belgelerin aslı ibraz edilmesi halinde kopyaları kurum tarafından onaylanacaktır.

İlanın Tam Metni