Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanı ile adaylara müjde verdi. Yurtdışı Personel Alımı kapsamında yayımlanan Sözleşmeli Personel Alımı ilanına göre Başkonsoloslukta görev yapacak Türk Uyruklu Sekreter Alımı Yapılacak. En az Lise mezunu olan adaylardan başvuru alınacak. Öte yandan 41 Yaşından küçük adaylar başvuru yapabilecek.

Kontenjan Bilgisi:

Dışişleri Bakanlığından gelen ilan ile Amerika Personel Alımı kapsamında Şikago Başkonsolosluğu 2 Sözleşmeli Sekreter alımı yapılacak.

Sekreter Alımları Sınavla Yapılacak

Başvuru şartlarını taşıyıp ta başvuru yapan adaylar Bakanlık tarafından düzenlenecek Yazılı Yeterlilik Sınavı, Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı ile değerlendirilecek. Sınav, Şikago/Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen adaylara ait olacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. Adaylardan KPSS Şartı talep edilmiyor olup Çok iyi derece İngilizce ve Türkçe biliyor olmaları gereklidir. Bunlar dışında adaylardan genel olarak,

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir Suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Bilgisayar kullanabiliyor olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Her türlü iklim şartlarında çalışmayı kabul etmiş olmak,

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştır. Online yapılacak Ön Başvurular en geç 1 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. online başvurular e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

Başvuru belgeleri En geç 8 Aralık 2021 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılacak başvuruları ile birlikte adayların başvuru esnasında İstenen belgeleride Kuruma iletmeleri gereklidir. Başvuru belgeleri ve diğer detaylara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ