Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen ilana göre  TİKA bünyesindeki elksikliği karşılamak üzere 15 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilan için alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B fırkası kapsamında olmak üzere KPSS puan sırası esas alınarak yerleştirme yapılacaktır.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

  • 5 Koruma ve Güvnlik Görevlisi ( Lisans Mezunu ),
  • 6 Destek Personeli (Temizlik-Yemekhane Servis Elemanı Erkek) ( Lise Mezunu ),
  • 1 Destek Personeli ( Şoför ) ( Lise Mezunu ),
  • 3 Teknisyen ( Erkek ) ( Lise Mezunu ),

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

TİKA sözlşemeli personel alımı başvurusu için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Ayrıca adaylardan " 18 Yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı lamıyor olmak, 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak" şartı aranacak.

Kontenjana Göre Şartlar Nelerdir?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları Nelerdir?

10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak, 170 cm’den kısa boylu olmamak, Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak,Gece ve gündüz, iç ve dış mekânlarda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak şartları aranacak.

Temizlik Görevlisi Alımı Şartları:

Atanmaya hak kazanan adayların "Bulaşıcı hastalığı ile temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamaktadır." ibareli heyet raporu (Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden) almaları gerekmektedir.

Şoför Alımı Şartları:

Son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış D1 Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak. Sağlık Bakanlığı onaylı kurumlar tarafından verilen ve en az 1 yıl geçerliliği bulunan psikoteknik belgesine sahip olmak.

Teknisyen Alımı Şartları:

Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dallarından, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı - Endüstriyel Elektronik Dalından veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı - Endüstriyel Kontrol Dalından mezun olmak.