Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi gazetede 407 personel alımı ilanı yayımlandı. 18 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Tapu Kadastro 407 sözleşmeli personel alımı yapılacak birimler tablosu belli oldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 100 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı, 5 Büro Personeli alımı ve 302 tekniker alımı yapacak. Alımlar 4/B sözleşmeli olarak KPSS puanı sırasına göre gerçekleştirilecek.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu 407 Personel Alımı Yapılacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü en az lise mezunu personel alımı yapacağını bildirdi. Büro personeli ve Tekniker alımları Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak.

Ancak Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımları Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan yapılacak.

KPSS şartı Nedir?

Tapu ve Kadastro 407 personel alımında hem 2020 hem de 2021 yılı puanlar kullanılacak. Büro personeli ve tekniker alımları için 2020 KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Ayrıca son yapılan düzenlemeye göre ise Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımında KPSS Taban puan şartı olmayacak. Bu kapsamda Sadede 2020 veya 2021 ( Lisans mezunları için ) yıllarında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan almış olmak şartı aranacak.

Şehre ve Mezuniyete Göre Kadro Dağılımı Belli Oldu!

Daha önce yayımlanan ilanda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapılacağı şehirler belli olmamıştı. Ancak 18 Aralık 2021 tarihi ile resmi gazetede gelen ilana göre 407 Personel alımı yapılacak biriler ile Koruma ve Güvenlik görevlisi alımları için mezuniyete göre kadro dağılımı belli oldu.

Bu kapsamda Güvenlik Görevlisi alımları, 30 Lisans Mezunu, 40 Ön Lisans Mezunu ve 30 Lisans Mezunu Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak.

Diğer alımlarda ise Türkiye Geneli farklı bölgelerdeki Tapu Müdürlüklerine ve Kadastro Müdürlüklerine Atama yapılacak.

Kontenjan Dağılımını Gösterir Tablo:

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuruları 30 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak. En geç 7 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek başvurular Elektronik ortamda yapılacak. Kariyr adresi üzerinden alınacak başvurular bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirilecek.

BAŞVURU KILAVUZU