Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımladı. MEB beklenen ilanı yayımlayarak bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli olarak kadrolu personel alımı gerçekleştirecek. KPSS puanı esas alınmak üzere kontenjan dağılımı ve detayları paylaşıldı.

MEB 2022 Yılı Destek Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

MEB 60 bin personel alımından sonra az önce Merkez Teşkilatındaki eksikliği gidermek üzere 40 kişilik kadro ile En az lise mezunu personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda,

Lise Mezunu: 10 Şoför ( Erkek ), 24 Temizlik Görevlisi ( 16 Erkek ve 8 Kadın )

Ön Lisans Mezunu: 4 Aşçı Yardımcısı ve 2 Aşçı ( Erkek )

Başvuru İçin Adayardan Hangi Şartlar Aranacak?

MEB Kamu Personeli alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek hwerhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi niteliklwer aranacatır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı: Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim şartı: Herhangi bir ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Aşçı ve yardımcısı Alımı için ise ;Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gemi Aşçılığı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları önlisans programlarının birinden mezun olmak

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

MEB Personel alımı başvuruları 12 Eyllü 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 16 Eylül 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece MEB kariyer adresi üzerinden yapılması gereklidir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA