Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanıp başvuruların 17 Aralık 2021 tarihi ile sona ermesinden sonra sonuçlar beklenmeye başlandı. Bakanlığa tüm işlemler sonrasında 500 Kamu Personeli ataması yapılacak. Bu yönde adaylar başvurularını,

  • 400 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 100 Temizlik Personeli,

pozisyonlarına gerçekleştirmişlerdi.

2021 Yılı Başvuruları Sona Erdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2021 yılı için 500 kamu personeli alımı başvuruları bitti. 1 Aralık 2021 tarihi ile duyurulmuş olan ilan için başvurular 8 Aralık 2021 tarihinde başlamıştı ve 17 Aralık 2021 tarihinde sona erdi. Bakanlık personel alımları KPSS Puanı ile yapıldı. KPSS'den en az 55 puan almış olan adaylar başvurusunu yaptı.

Rekor Başvuru Bekleniyor!

Bakanlığa yapılacak olan Güvenlik ve Temizlik personeli alımları için rekor sayıda başvuru bekleniyor. Bildiğiniz üzere alımların Lise, Ön Lisans mezunu adaylardan yapılması ile çok sayıda başvuru yapıldığı öğrenildi. Tercih edilen meslekler arasında olan kadrolar ile alım yapılacak.

Mülakat Yapılmayacak!

Başvuruda bulunan adaylar 4/B sözleşmeli personel kanuna göre başvur yaptı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımları için herhangi bir Uygulamalı veya sözlü sınav yapılmaksızın atama yöntemi ile alım yapılacak. KPSS Puanı en yüksek olan adayların listesi belirlenecek olup aynı devamı sırası ile 1500 Aday'da yedek olarak bakanlık tarafından belirlenecektir.

KPSS Taban Puanı Kaça Düşer?

Başvurular 2020 yılı KPSS'den Lise için ve Ön Lisans için en az 55 KPSS Taban puanı ile alınmıştı. Başvuru sonuçlarına göre aramalarda puanların 65 veya 60 puana kadar düşmesi bekleniyor.

500 Kamu Personeli Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuru yapan adaların en çok merak ettiği konulardan biriside sonuçların ne zaman açıklanacağı oldu. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 Kamu Personeli alımı başvurularının 17 Aralık 2021 tarihi ile sona ermesinden sonra sonuçların çok fazla bekletmeden ocak ayına kadar açıklanması bekleniyor.

Başvuru sonuçlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA