İnönü Üniversitesi personel alımı yapacak. Az önce Resmi Gazetede 24 Mayıs 2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İnönü Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 529 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre Geçtiğimiz iptal edilen ilanın yerine yayımlanmış olan yeni ilan ile Üniversiteye sözleşmeli olarak 529 personel alımı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B olarak gerçekleştirilecektir.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu: 20 Teknisyen, 278 Destek Personeli ( temizlik, basit bakım ve onarım, ısıtma, soğutma gibi iklimlendirme hizmetlerinde )

Ön Lisans Mezunu: 45 Sağlık Teknikeri, 6 Tekniker, 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 12 Aşçı,

Lisans Mezunu: 111 Hemşire, 1 Fizyoterapist, 1 Sağlık Fizikçisi, 2 Diyetisyen, 2 Psikolog, 1 Kütüphaneci, 17 Büro Personeli, 1 Çözümleyici, Sistem Programcısı, 3 Mühendis, 2 Programcı, 4 Aşçı, 3 Şoför, 

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

İnönü Üniversitesi bünyesine alacağı personel adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartı aranacak.

KPSS Şartı Olacak Mı?

İnönü Üniversitesi bünyesine alacağı personel adaylarından KPSS şartı isteyecek. Bu yönde adayların 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60, 65 veya 70 KPSS puanı almış olmak şartı aranacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Özel Şartları Nedir?

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 162 cm boyundan kısa boylu olmamak, Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanununda yer alan diğer şartları taşımak gereklidir.

Mesleğe Göre Eğitim Şartı ve Özel Nitelikler:

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

İnönü Üniversitesi yayımladığı personel alımı ilanı için yeni başvuru tarihlerini duyurdu. Daha önce de Mayıs ayının başında duyurduğu ilanın iptal edilmesi ile birlikte adaylar üzülmüştü. Ancak Resmi Gazetede gelen 24 Mayıs 2023 tarihli yeni ilan ile 529 Sözleşmeli personel alınacak.

Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 24 Mayıs - 7 Haziran 2023

Başvuru Adresi: İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Bürosuna

İLANIN TAM METNİ BURADA