İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Bakanlık bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğümde istihdam edilmek üzere farklı kadrolarda yazılı ve sözlü sınav ile Bilişim Personeli Alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığı İlgili Bilişim Personeli Alımı için sınav başvuru şartlarını açıkladı.

Hangi Alanlarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

  • 2 Proje Mimarı,
  • 1 Kıdemli İş Zekası Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 1 İş Zekası Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,
  • 1 Siber Güvenlik Uzmanı,

Başvuru Şartları Belli Oldu!

İçişleri Bakanlığına personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Aynı Zamanda Adaylardan en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak, 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış ve YDS den İngilizce dilinden puan almış olmak şartı aranacak.

Değerlendirmelerde ise KPSS Puanı kullanılacak olup KPSS Puanının %70 i ele alınarak yapılacak sıralama ve YDS Puanının %30 u ele alınarak yapılacak değerlendirmeye göre başvurusunu onaylana adaylar sınava çağırılacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı başvuruları 15 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 Kasım 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece İntrnet ortamında Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU