Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Resmi gazetenin 23 Mart 2022 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 5 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar Bilişim Personeli kadrosunda olmak üzere farklı kadrolarda yapılacak.

Başvuru Alınacak Kontenjanlar Hangileridir?

  • 2 Sistem Uzmanı,
  • 1 Ağ Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı başvurusu için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca,

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca Kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel en az 2 (iki) programlama dili bildiğini belgelemek gereklidir.

KPSS'li KPSS'siz Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık alımını yapacağı sözleşmeli personel alımı başvuruları KPSS Puanı ile ve YDS puanı ile gerçekleştirilecek.

2020 veya 2021 yılı ile yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı istenecektir. Yapılacak olan değerlendirmede KPSS puanın % 70 ve YDS Puanın %30 u esas alınacak.

KPSS Puanı olmadan yapılacak başvurularda ise KPSS Puanı 70 olarak ele alınacak olup YDS Puanı 0 olarak değerlendirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular 28/03/2022 tarihinde başlayıp 08/04/2022 tarihinde sona erecektir. Sadece başvuru şartlarını sağlayan adaylardan başvuru alınacak olup Elektronik ortamda başvuru yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU