Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Sözlşemeli personel alımı ilanına göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli 65 personel alımı yapılşacağını bildirmişti. Bu kapsamda Bakanlık Merkez yeşkilatı Ankara'da istihdam edilmek üzere 65 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar 4/B personel kapsamında sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek. Başvuru süreci önümüzdeki hafta başı itibari ile başlayacak olan ilan için detayları İşin Olsa ekibi olarak aktarıyoruz.

Lise, Ön Lisans ve Lisabs Mezunu 65 Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 65 kişlik kadro için en az lise mezunu adaylar içerisinden personel alacağını bildirdi. Bu yönde personel alımı için başvurular,

  • 10 Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 30 Sözleşmeli Destek Personeli,
  • 5 Sözleşmeli Teknisyen,
  • 20 Sözleşmeli Büro Personeli,

kadrolarında alınacak. Mezuniyete göre kontenjan dağılımına ulaşmak için ise aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/enerji-bakanligi-65-sozlesmeli-memur-personel-alimi-ilani-lise-h41866.html

Başvuru Süreci Başlıyor!

Enerji Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 65 sözlşemeli personel alımı başvurusu 9 Mayıs 2022 tarihi ile başlayacak. En geç ise 20 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Süreç 9.30 da başlayacak olup 23:59 da sona erecek. Başvurular sadece İnternet üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/enerji-ve-tabii-kaynaklar-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımına başvuru yapabilmek için öncelikle 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler,n sağlanıyor olması gereklidir. Bunun dışında, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşta mecburi olarak çalışmıyor olmak, ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Öte yandan pozisyonuna göre özel niteliklere ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU