Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı için az önce Resmi gazetede ilan yayımladı. Enerji Bakanlığı 65 personel alımı için ilanlar duyurulmuş olup başvuru süreci Mayıs'ta başlayacaktır. İşin Olsa ekibi olarak haberimizde sizlere Bakanlığın 65 personel alımı hakkında detayları aktaracağız.

Bakanlık yayımladığı personel alımı ilanına göre personel alımları Merkez teşkilatı ANKARA'da alım yapacak. 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında 4/ B Personel alımı yapılacak.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesine 65 kişilik kadro ile farklı alanlarda Memur Alımı ve Kamu personeli alımı yapacağını belirterek alımların Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde 8 farklı alanda 10 (on) Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 30 (otuz) Sözleşmeli Destek Personeli, 5 (beş) Sözleşmeli Teknisyen ve 20 (yirmi) Sözleşmeli Büro Personeli alacak. mezuniyete göre kontenjan dağılımı haberde.

Lise Mezunu Kontenjan Dağılımı:

  • 12 Temizlik Personeli - Erkek
  • 8 Temizlik Personeli - Kadın
  • 5 Şoför - Erkek
  • 1 Elektrik Teknisyeni - Erkek
  • 1 İnşaat Teknisyeni - Erkek
  • 2 Mobilya Teknisyeni - Erkek
  • 1 Sıhhi Tesisat Teknisyeni - Erkek

Ön Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

  • 10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi - Erkek
  • 5 Şoför - Erkek
  • 8 Büro Personeli - Erkek/Kadın

Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

  • 12 Büro Personeli - Erkek/Kadın

Mülakat Yapılmayacak!

Alımlar 657 sayılı kanun kapsamında 4/B maddesinde göre gerçekleştirileceğinden adaylara herhangi birazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, 2020 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle, 65 (altmış beş) sözleşmeli personel alınacaktır.

Başvuru Şartları Nedir? Özel Nitelikler?

Başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, Yaş, KPSS gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Alımların en az lise mezunu seviyesinde yapılacağından adayların alanına göre Ortaöğretim, Herhangi bir Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve Şoför kadrosu için 35 ve diğer kadrolar için 30 yaşını tamamlamamış olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözleşmeli memur alımı başvurusu Mayıs ayında alınacak. Elektronik ortamda yapılacak başvuru için adayların alanına göre gerekli belgeleri sisteme yükleyerek başvuru yapacaklardır.

Başvuru Tarihleri: 9 - 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Saat 9:30 başlayıp 23:59 da sona erecek.

Başvuru Adresi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim