Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos 2025 akşamı meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde bir kişi hayatını kaybetti, çok sayıda bina hasar gördü. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden gelen veriler, depremin sığ odaklı olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, artçı sarsıntıların devam edebileceği uyarısında bulundu.
Depremin Ayrıntıları
AFAD verilerine göre deprem, 10 Ağustos 2025 Pazar günü saat 19:53’te Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde kaydedildi. Depremin büyüklüğü 6,1 Mw, derinliği ise 11 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin odak derinliğini 7,7 kilometre olarak açıkladı ve “sığ odaklı” olduğuna dikkat çekti.
Sarsıntı, İstanbul, Bursa, İzmir ve çevre illerden de hissedildi.
Acı Haber Geldi
Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, arama-kurtarma ekiplerinin enkaz altından 81 yaşındaki bir vatandaşın cansız bedenine ulaştığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı” ifadelerini kullandı.
Enkazdan çıkarılan yaralıların ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Bölgede Müdahale ve Artçı Sarsıntılar
- AFAD bölgede şu ana kadar 20 artçı deprem kaydedildiğini açıkladı.
- 10’dan fazla ilden 319 personel ve 79 araç bölgeye sevk edildi.
- Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

