Geçtiğimiz yıl çok konuşulan ve birçok kişinin beklediği uygulama ve Resmi Gazete’de yer alan kararda yer aldığı şekilde uçak kaçırma başta olmak üzere çeşitli hava suçlarının denetlenmesinde yeni polis biriminin görev yapacağı ifade edilmişti. Bu noktada ilgili polis birimi için başvurular ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başladı. Hava polisi adayı seçme sınavı için belirtilen şartları sağlayan adayların 23 Ocak 2020 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili birim için başvuru yapacak olan adayların Polis memuru ve daha üst rütbedeki emniyet hizmetleri sınıfı personeli olmak, Emniyet teşkilatında fiilen 5 yıl çalışmış olmak, Kıdeme etkili ceza almamış olmak, En az önlisans mezunu olmak, İkinci bölge hizmetini bir kez tamamlamış olmak, Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak, Son üç performans atışında ayrı ayrı 90 puan ve üzeri puan almış olmak, Birimin en üst dereceli amiri tarafından muvafakat verilmiş olmak, Sağlık raporuna (Diğer havacılık personeli sağlık raporu) sahip olmak, Başvuru tarihi son günü itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Hava Polislerinin Görevi Ne Olacak?

Hava polisleri sivil kıyafetli olarak görev yapacak olup hava polisinin görevi, görev aldığı uçaktaki mürettebat tarafından bilinir; ancak hava polisinin kimliği yolculardan gizli tutulacaktır. Görevlendirmede Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THY), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve TÖSHİD’e üye olmayan hava yolu şirketleri tarafından, yaz ve kış dönemlerine ait hava polisi protokolü yapılan ülkelere ve Sivil Havacılık Güvenliği Risk ve Tehdit Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen ülkelere ait uçuş bilgileri, Daire Başkanlığına ilgili havayolu şirketleri tarafından verilecektir.