2020 lise mezunu polis alımı başladı başlıyor YKS TY beklenen taban puan nedir?

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi YKS sınav sonuçlarını açıkladı. Üniversite yolunda önemli sınavlardan bir tanesi olan YKS oturumlarından TY, AYT, YDT sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih işlemlerini çevrildi. YKS sınavlarının bir özelliği de lise mezunu polis alımı başvurusu yapacak adaylar için olmaktadır. Çünkü lise mezunu polis alımı açıklayacak olan Polis Akademisi Başkanlığı başvuru şartında yaş, eğitim, fiziki şartlar sağlık şartları, yanı sıra YKS oturumlarından TYT taban puanı şartı aranmaktadır.

Polis Meslek Yüksek Okulu, kadın ve erkek polis alımı duyurusu TYT sınav sonucu puanın açıklamasının ardından yakın zaman içerisinde adaylara duyurulması bekleniyor. İlan kılavuzu Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacak. Şu anda kadro sayısı ve ne kadar polis alımı olacağı konusunda yeni bir açıklama olmasa da bu konudaki gelişmeleri de anbean takip ederek İşin olsa Sitesi üzerinden okuyucularımıza aktarmaya devam ediyoruz. YKS tyt taban puanı 2019 ve 2018 yıllarında aralıklı olarak 250 ile 270 taban puanlar arasında değişmektedir. 2020 yılında koronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM tarafından Sınava ilişkin taban puanlar da bazı değişiklikler gerçekleştirmişti. Bu değişikliklerin polis alımında da bir etkisi olup olmayacağı merak ediliyor bu sebeple taban puanı düşüp düşmeyeceği de yeni açıklamalarla birlikte belli olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

En az 18 yaşını tamamlamış olmak istenilmektedir. Üst yaş şartında ise 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak şartı aranacaktır. Fiziki şartlar arasında erkek adayların boy şartı 167 santim, bayan adayların boş verdiği 162 santimden uzun olmaları ve vücut ağırlığı ile uzunluğu arasında Beden kitle endeksi şartının 18 ve 27 aralığında aranacaktır. Adaylardan Ayrıca sağlık şartlarının bu mesleği yapmaya elverişli olması, silah taşıma engel herhangi bir durumun olmaması gibi bazı şartlarda ilan kılavuzunda yer alacaktır.

Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO taban puanı kaç olur? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ÖSYM YKS baraj puanını düşürmüştü. YKS taban puanında bir düşmenin ardından tyt'de 150 diğer oturumlarda da 170 olarak güncellendi. Taban punı düşürülmesini ardından polis meslek yüksek okullarında istenilen puan şartına nasıl etki edeceği merak konusu oldu. PMYO taban puanları Önceki yıllarda ne olmuştu? 2015 yılında 270, 2016 yılında 270, 2017 yılında 260, 2018 yılında 260, 2019 yılında 250 olarak açıklanmıştı. Görüldüğü gibi son 5 yıl içerisinde en düşük taban puan önceki yıl gerçekleştirilmiştir bu kapsamda polis meslek yüksek okuluna kayıt yaptıracak olan adayların beklenen aralık en düşük 250 olması bekleniyor.

PMYO başvuruları ne zaman başlayacak? YKS sonuçlarını 27 Temmuz 2020 tarihinde açıklamasının ardından Polis Akademisi Başkanlığının açıklayıcı ilanı ilişkin duyuru her an açıklayabilir. Polis Akademisi duyurunun açıklaması Kurban Bayramı öncesinde olabileceği gibi Kurban Bayramı'ndan sonra olma ihtimalini de daha çok görmekteyiz.