Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine PAEM alınacak öğrenci adaylarının 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya denk olan kurumlardan mezun olanlar arasından 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacaktır. Buna göre henüz ilan yayınlanmamış olsa da adayların merak ettiği konulardan biri de başvuru ücretidir.

PAEM Başvuru Ücreti İlanla Birlikte Kesinleşecek

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte açıklanan alım için henüz ilan yayınlanmış değil. Bu noktada kurum tarafından ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar 14/07/2019 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu sonrası Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden ilan edilecektir.” açıklaması yapılmıştır.

Geçtiğimiz yıl PAEM tarafından yapılan ön başvuru şartları arasında başvuru ücreti olarak adaylardan ön başvuruda bulunmak isteyen adaylar tarafından önce sınav başvuru ücreti olan 100,00 TL tahsil edilmiş olup adaylar Halkbank Gölbaşı şubesine 2018 Yılı 4. Dönem PAEM Lisans Mezunu Giriş Sınavı hesabına bu ücreti yatırarak ön başvuruda bulunmuşlardır. Buna göre 2019 yılı alımları için de benzer bir tutar ödenmesi gündeme gelmekle birlikte 100 ile 120 TL arasında bir ücret bedeli adaylardan ön başvuru için tahsil edilebilmektedir.

Ön Başvuru Nasıl Yapılacak?

İlgili PAEM alımı için adayların ilk olarak ilgili hesaba başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Bu aşamadan sonra ise www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet hesapları ile ilgili başvuru tarihleri arasında başvuruda bulunacaklardır.ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanmakta olup kontenjanının en fazla on katına kadar aday için şahsen müracaatta bulunmak üzere internet sitesinde yayınlanan sınav giriş belgeleri ile diğer aşamalara tabi tutulacaktır.