İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek üzere farklı eğitim müzelerinde polis alımı ilanları açıklanmaya devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı lise mezunu PMYO alımları için yeni ilanları açıklamasına sayılı günler kaldı. Başvuru bekleyen adaylar geçtiğimiz haftalarda, ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından gerçekleştirilen YKS sonuçlarının açıklanması ile TYT başarı puanlarını aldılar. Diğer eğitim düzeylerindeki alımlar için ise kritik haftalar başladı.

POLİS ALIMI İÇİN KRİTİK HAFTA;

POMEM 2019 polis alımı için başvuruları 14 Ekim tarihinde almaya başlamıştı. Bu sebeple polis adayları gelecek açıklamalara kilitlendi. Yine 2020 yılında da bu hafta içerisinde bir önceki sene olduğu gibi pa.edu.tr adresi üzerinden 27. dönem POMEM için yeni ilan kılavuzu açıklanıp açıklanmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer aldı.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Eğitim şartları; Lisans mezunu ve iki yıllık meslek yüksek okullarından mezun olmak,

KPSS şartı; Kamu Personeli Seçme Sınavlarından Lisans mezunu adaylar P3'ten en az 60 almak. Önlisans mezunu adaylar P93'ten en az 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Yaş şartları; En az 18 yaşını doldurmuş olmak. En fazla 30 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. 

Fiziki şartlar; Erkek adayların 167, kadın adayların ise 162 cm'den uzun boylu olmaları, kilo ile beden kitle endekslerinin orantılı olması,

-Silah taşımaya engelinin olmaması,

-Sağlık şartlarının yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olması gerekmektedir. Beklenen başvuru şartlarından bazıları bu şekildedir. İlan kılavuzunda daha detaylı olarak açıklanacaktır.

Gözler İlan ve Başvuru Kılavuzunda;

Önlisans ve Lisans mezunu polis adayların gözü kulağı yeni gelecek ilan kılavuzunda. 2019 yılında 12 Ekim haftasında açıklanan kılavuz bu senede aynı tarihlerde açıklanıp açılamayacağı merak konusu olmakla birlikte; henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil. Bu konudaki gelişmeleri İşin olsa ekip olarak sitemiz üzerinden aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için sosyal medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER