Polis Akademisi Başkanlığı polis alımı hakkında yeni duyurular yayımlamaya devam ediyo. Az Önce Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 14 Şubat 2023 tarihinde gelen duyuruya göre PMYO ( Polis Meslek Yüksekokulu ) ve POMEM ( Polis Meslek Eğitim Merkezi ) polis alımı hakkında eğitim sonu sınavları hakkında duyuru geldi. 

POMEM ve PMYO Duyurusu!

14 Şubat 2023 tarihli Akademi duyurusuna göre Memur olarak atamalar için uygulanacak Eğitim sonu sınavları tarihleri açıklandı. Söz konusu duyuruya göre ise,

Söz konusu öğrencilerin sınavları, 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği, 01 Mart 2023 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde PMYO mezunları için saat: 09.30’da, POMEM mezunları için saat: 11.00’de yapılacaktır. 

Yapılacak olan sınava, okul müdürlüklerince kendilerine eğitim sonu sınavına gireceği bildirilen adaylar belirtilen günde ve yerde katılacaklardır.

Duyurunun Tamamı ise;

2023 Yılı POMEM Başvuru Detayları Nelerdir?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 30. Dönem POMEM kapsamında en az 15 bin polis alımı bekleniyor. POMEM polis alımlar Lisans ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden KPSS en az 60 puan ile yapılmaktadır. Bunun dışında başvuru olarak adaylardan " 30 yaşından büyük olmamak, Belirtilen diğer sağlık ve denel askeri şartları sağlıyor olmak" şartları aranacaktır.

30. DÖNEM POMEM başvuruları Kasım ayında bekleniyor.

2023 Yılı PMYO Başvuru Detayları Nelerdir?

Polis Meslek Yüksekokulu ve kısa adı ile PMYO olarak geçen eğirim Lise mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilmektedir. Adayların Lise Mezunu Polis Alımı ilanına başvuru yapabilmeleri için öncelikle YKS TYT den en az 250 puan almış olmaları ve diğer genel şartları sağlıyor olmaları gereklidir.

2023 yılı PMYO başvuruları YKS sonuçları sonrasnda Temmuz ayında alınacaktır.

POMEM ve  PMYO GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA