PMYO başvuru tarihi ne zaman?

Polis olmak isteyenler için alternatiflerden bir tanesi olan Polis Meslek Yüksek Okulları için başvuru ve kayıt tarihleri netlik kazanmadı.

Türkiye'de polis olmak isteyenler için alternatiflerden bir tanesi de Polis Meslek Yüksek Okulları’ndan mezun olmak. Belirli kriterler doğrultusunda bu Polis Meslek Yüksek Okulları’nda eğitim gören polis adayları, başarılı olması halinde polis olarak görev alabiliyor.

Her alım dönemi ilgi görüyor

Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı olarak eğitim veren yüksekokullarda ön başvuru süreci ve sonrasında ise kayıt dönemi yaşanıyor. Özellikle YKS sınavına giriş yaptıktan sonra bu sınav sonuçlarına göre başvuruların alınmaya başlandığı PMYO’larda temel yeterlilik testinden 150 puan alarak barajın geçilmesi yeterli. Üstelik bu yıl itibariyle YKS kapsamında baraj 10 puan düşürüldüğünden dolayı polis olmak isteyenler için süreç çok daha kolaylaştırılmış durumda.

Polislik başvuruları ne zaman yapılacak?

YKS için tercih süreci tamamlanırken şu anda gözler tercih sonuçlarının açıklanmasına çevrilmiş durumda. Tercihlerin de açıklanması ile birlikte öğrenciler için YKS tamamlanmış olacak. Ancak üniversiteler dışında polislik gibi farklı alanlara yönelmek isteyen öğrenciler tercihlerini yapılacak açıklamalar doğrultusunda Polis Meslek Yüksek Okulları’ndan yana da yapabilecek. Bu konuda şu ana kadar önemli bir gelişme yaşanmadı gibi polislik için başvuruların ne zaman alınacağı belirtilmedi. Bu bakımdan adaylar tercih sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak açıklamalar doğrultusunda tercihlerini mevcut meslek yüksekokullarına yapabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda 2500 polis adayının alındığı meslek yüksekokullarında taban puan en son yıl 250 olmuştu.