İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımı ve görevlendirilmeleri ile ilgili önemli bir müjde verdi. Yapılan açıklamada Koruma Akademisi kurulacağını ve burada sadece koruma hizmetlerine yönelik olarak eğitimler verileceğini Koruma Akademi'den mezun olmayanların eğitimlerini tamamlamayanların koruma polisi olmayacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılış törenine katıldı. Burada EGM Koruma Dairesi Başkanlığı, Koruma Eğitim Akademisi açılarak ilk etapta 500 kişi eğitime tabi tutulacağı ifade edildi.

Akademi'de uluslararası eğitim standartlarının uygulanacağını ve bu Akademinin gecikmiş bir adım olduğunu, Türkiye'de ilk kez açıldığını, makam koruma görevi yapmak isteyenlerin buradan mutlaka eğitim almak zorunda olacağını ifade etti. Peki koruma polisi alımı nasıl yapılacak? Kimler bu meslekte görev yapabilecekler. Bazı detaylar şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI VE MÜRACAAT NASIL YAPILACAK?

Başvuru şartlarına göre adayların yakın Koruma olarak görev yapmak isterlerse ya şartında 40 yaşından gün almamış olmaları istenilecektir. Görev yaptığı birimlerde gerçekleştirilen performans değerlendirme puanlarının en az iyi derecede olması, herhangi bir kademe müessir cezası bulmaması, başvuru yapan adayların koruma Eğitim Akademisi Şube Müdürlüğü tarafından 300 saatlik ve 10 hafta süren eğitimlerin sonucunda başarılı olmaları gerekmektedir. Adaylar polis unvanında bulunmakta iken açılacak eğitime müracaat etmeleri ve görevinde asaletin tasdik olması gerekmektedir. Başvurular nasıl yapılacak belli oldu. Adayların Polnet sistemi üzerinden müracaat formunu doldurması gerekmektedir.

İŞİN OLSA