Polis Akademisi Başkanlığından Polis alımına ilişkin 3 önemli duyuru yayımlandı.

28. Dönem POMEM giriş sınavı sonuçlarını bekleyen adaylar için sonuçlar açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını Elektronik ortamda sorgulayacak. Öte yandan 27. Dönem POMEM silah altında bulunanan adayların kayıt yaptıramaması için bir duyuru yayımlandı. 3 Duyuruda ise Polis Akademisi Başkanlığı MSB’den polis adaylığına geçiş için bir duyuru yayımlandı.

28. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı Polis Alımı duyurusu ile bünyesine 10 bin polis alımı yapacağını bildirmişti. POMEM Giriş sınavına katılan adaylar için yapılan duyuru ile adayların sınav sonuçları açıklandı.

Adaylar sonuçlarını elektronik ortamda öğrenebilecek.

Ayrıca yedek olarak belirlenecek olan adaylar önümüzde ki günlerde Polis Akademisi başkanlığı tarafından Resmi internet adresi üzerinden duyurulacaktır.

SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

27. Dönem POMEM Silah Altında Olup Kayıt Yaptırmayan Adaylar İçin Duyuru:

27. Dönem POMEM Giriş Sınavını kazanarak Polis Meslek Eğitimi için POMEM Müdürlüklerine planlaması yapılan, ancak silahaltında bulunması nedeniyle kayıt yaptıramayan adaylar 28. Dönem POMEM Eğitimine planlanmıştır.

SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

MSB’den Polis Akademisine Geçiş Duyurusu:

Polis Akademisinden gelen bir diğer duyur ise MSB’den Başkanlığa Silah altında olup ve Polis eğitim kurumunun sınavlarını kazanan ve Askerlik kanununa göre geçişi terhis işlemlerinin mümkün olmadığı bildirilmiştir.

Bu kapsamda, 28. Dönem POMEM Giriş Sınavını asıl olarak kazanan adaylardan, intibak eğitiminin başlayacağı 18 Temmuz 2022 tarihi itibariyle silahaltında bulunan adayların ekteki dilekçeyi eksiksiz şekilde doldurarak 19 Temmuz 2022 tarihine kadar askerlik yaptığı birimden Polis Akademisi Başkanlığımıza üst yazı aracılığıyla göndermeleri gerekmektedir. 

DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.