Polis Akademisi Başkanlığı POMEM kapsamında 28. Dönem Polis alımı için adayların beklediği duyuru yapıldı. Polis Akademisi Başkanlığı 17 Ocak 2022 tarihli yayımladığı duyuruya göre 28. Dönem POMEM kapsamında adaylardan talep edilecek olan sınav ücreti ve anlaşmalı bankaları duyurdu. Bildiğiniz gibi önceden POMEM başvuruları Ücret karşılığında yapılıyordu. Ancak 2021 yılı POMEM Polis alımları için Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile KPSS puan sırasına göre 10 katı aday belirlenerek Sadece Sınava katılmaya hak kazanan adaylardan ücret alınacağı duyurulmuştu.

Resmi Gazete Yönetmeliği Burada: https://www.isinolsa.com/polis-alimi/pomem-mulakatlarina-10-kat-aday-cagirilacak-yonetmelik-yayimlandi-h40938.html

2021 Yılı 28. Dönem POMEM Sınavı Ücreti Ne Kadar?

Polis Akademisi başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre 2021 yılı 10 bin Polis alımında Polis Meslek Yüksekokullarına giriş sınavı için 200 TL Sınav ücreti alınacak.

Sınav Ücreti Yatırma Tarihleri:

POMEM Sınav ücreti için 17 ocak 2022 tarihli gelen duyuruya göre Sınav ücretleri 19 Ocak 2022 tarihi itibari ile saat 09.00 dan sonra başlayacak olup en geç 28 Ocak 2022 tarihi saat 17:00 a kadar ücret yatırma işlemleri yapılacaktır. Şehit veya Vazife Malülü olanların eş veya çocukların sınav ücreti yatırmayacaklardır.

Ayrıca sadece Ön Başvurusu kabul edilmiş olan ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar ücret yatıracaklardır.

POMEM Sınav Ücreti Anlaşmalı Bankalar Hangileridir?

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar 200.00 TL (iki yüz) olan sınav başvuru ücretini 19 Ocak 2022 günü saat 09.00’dan 28 Ocak 2022 günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “28. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesabına yatıracaktır.

Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılacaktır.

Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

28. Dönem POMEM Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;

Başvuru yapmayan ve sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmadığı halde başvuru ücreti yatıran,

Başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,

Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,

Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,

Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri geri ödenmeyecektir.