Polis olma yolunda ilerleyen adayların beklediği alımlar 2021 yılı için yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan Polis alımı için kadın Erkek Kontenjanlarda Lise mezunu adaylar içerisinden eğitim ile PMYO kapsamında alım yapılacak. 2020 yılında yapılmayan Polis Meslek Yüksekokulları için Polis Memuru adayı alımları 2021 yılında yapılması bekleniyor. Peki Adayların beklentileri nelerdir? TYT Taban Puanı kaç olacak? 2020 yılı TYT puanları kullanılacak mı? Başvuru şartları nedir? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

5000 POLİS ALIMI YAPILMASI BEKLENİYOR!

Bilindiği üzere ülkemizde hala devam etmekte olan COVİD-19 salgını sebebi ile 2020 yılı Polis Meslek Yüksekokulları ( PMYO ) için Polis Memuru adayı alımı yapılmadı. Yüz Yüze eğitim verilmemesinin sebebi ile yapılmayan polis memuru alımları 2021 yılında bekleniyor.

Polis Akademisi Başkanlığı her yıl 2500 kişilik kontenjan ile Kadın Erkek Polis Memuru Adayı alımı yaptığından 2020 yılı yerine 2021 yılında kontenjanların arttırılması isteyen adaylar en az 5000 kişilik kontenjan ile Polis alımı bekliyor.

TABAN TYT PUANI KAÇ OLACAK?

PMYO kapsamında Polis memuru adayı alımları adayların ÖSYM tarafından yapılan YKS ( TYT ) puanı ile yapılmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan PMYO alımlarında adaylardan 260 ve 250 taban puan şartı arandı. 2021 yılında yapılacak alımlarda da adaylardan tahmini olarak TYT Taban 250 puan şartı aranması bekleniyor.

2020 YILI TYT PUANLARO GEÇERLİ OLACA K MI?

Bilindiği gibi PMYO alımları geçtiğimiz yıl yani 2020 yılı için yapılmadı. 2020 yılında TYT puanına sahip olan adayların en çok merak ettiği konulardan biriside 2021 deki alımlarda 2020 yılı TYT puanı geçerli olacak mı oldu? Bu kapsamda Polis Akademisinden herhangi bir duyuru gelmedi. Ancak 2020 yılı TYT puanları kullanılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak
  • ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak
  • Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.
  • Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

PMYO BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2021 yılı PMYO ile Polis alımı için başvurular Yüz Yüze eğitimini başlaması ile birlikte başvurularda başlayacaktır. Polis Akademisinden konu hakkında herhangi bir gelişmeden haberdar olmak için,

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA