Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( ASHB ) tarafından yayımlanan ilana göre 2828 sayılı kanun ile Memur Alımı ve Personel Alımı kılavuzu yayımlandı. En az İlkokul ve en fazla Lisans mezunu adaylar içerisinden 2828 Sayılı Kanun ile atama yapılacak.

Mayıs ayı 2024/1 kılavuzları açıklandı. Bu kapsamda 1522 kişilik kadro ile en az ilkokul mezunu atama gerçekleştirilecek. 

İşin Olsa ekibi olarak sizlere Bakanlık tarafından yayımlanmış olan " Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İstihdam Edilecekler İçin 2024 Yılı I. Dönem Tercih İşlemleri " hakkında detayları aktaracağız.

2828 Sayılı Kanun İle 2024/1 Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelmiş olan 26 Nisan 2024 tarihli duyuruya göre Ülkemizde bulunan kurumlara atanmak üzere Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 2024 yılı kılavuz yayımlandı. Buna göre 2828 sayılı kanun kapsamında atama kadroları ve detayları paylaşıldı. Peki İşin Olsa ekibi olarak bu haberde sizlere hangi bilgileri vereceğiz.

2828 Sayılı Kanun Nedir? Kimler Yararlanabilir?

Mezuniyete Göre memur personel alımı kadroları nelerdir?

Hangi Kurum memur ataması gerçekleştirecek?

Başvuru şartları nedir ve ne zaman başvuru yapılacak?

1522 Memur Personel Alımı Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

İlkokul/Ortaokul/ İlköğretim Mezunu 368 Memur Personel alımı Kadrosu ile alımlar, Hizmetli pozisyonlarında memur alımı yapılacak.

Lise Mezunu 771 Memur Personel Alımı kadrosu ile alımlar, Memur, Teknisyen pozisyonlarında personel alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu 136 Memur Personel Alımı Kadrosu ile alımlar Memur, Sağlık Teknikeri pozisyonlarında memur alımı yapılacak.

Lisans Mezunu 592 Memur Personel Alımı Kadrosu İle Alımlar,  Diyetisyen, Fizyoterapist, Şehir Plancısı, Antrenör, Memur, Mühendis, Fizyoterapist,  Öğretmen pozisyonlarında memur alımı yapılacak.

KAMUYA TÜM MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Yeni İlanlardan haberdar olmak için Bizi Buradan Takip et ve İşin Olsa Mobil Uygulamasını indir!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Tercih İşlemleri Başladı!

Kamuya farklı kurumlar ve Bakanlıklar tarafından yapılan olan memur personel alımı için tercih işlemleri başladı. Söz konusu 2828 Sayılı kanun için Hak sahipleri tercihlerini internet üzerinden Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceker. 

Tercih Tarihleri: 29 Nisan - 14 Mayıs 2024

Tercih Adresi: www.turkiye.gov.tr 

2828 Sayılı Kanun İle Memur Alımı Şartları Ne Olacak?

Aile Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan 2828 sayılı kanun ile 1522 Memur alımına başvuru yapabilmek için adaylardan :

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak,

- Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak,

- 2828 Sayılı kanun kapsamındaki yukarıda yer alan şartları sağlıyor olmak,

- Bakanlığın yayımladığı kılavuzdaki kadrolarda yer alan nitelik kodlarına uygun olmak,

şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Aranmıyor!

Aile Bakanlığı 2828 sayılı 1522 memur alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. Alımlar sadece Sosyal hizmetler kapsamında büyüyen ve yetişen kişiler tarafından yapılacağından ve en az ilkokul mezunlarından alım yapılacak olup herhangi bir KPSS şartı aranmaksızın kura ile alım yapılacak.

Kimler Tercih Yapabilecek?

Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında;

a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

b. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

TERCİH KILAVUZU BURADA