AFAD Personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Farklı pozisyonlarda olmak üzere 1749 Personel Alımı yapacağını bildiren AFAD ( Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ) başvuruları 18 - 27 Kasım 2021 tarihi ile kabul etmişti. Başvuruların sona ermesinin üzerinden 1 ay dan fazla süre geçmesi ile adaylar sonuçları beklemeye başladı. On binlerce başvuru yapılmış olan ilan için sonuçlar açıklanıyor mu? Başvuru değerlendirmesi nasıl yapılacak? Sözlü ve Uygulamalı sınavlar nasıl yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

2021 Yılı 1749 Personel Alımları Hangi Kadrolarda Yapılacak?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD) 2021 yılı adaylara müjde vererek 1749 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirdi. Bildiğiniz üzere ülkemizde değişen İklim koşulları ve meydana gelen doğal afetler sonrası AFAD ilk sırada görev yapmaktadır. Bu kapsamda bünyesine yeni personel alımı yapacağını duyuran AFAD farklı kadrolarda ilan yayımlamıştı.

  • 68 İlde 1101 Arama ve Kurtarma Teknisyeni,
  • 3 Avukat,
  • 175 Büro Personeli,
  • 146 Mühendis,
  • 61 Sosyal Çalışmacı,
  • 5 Veteriner Hekim,
  • 7 Diğer Sağlık Personeli,
  • 183 Diğer Sağlık Personeli,
  • 7 Teknisyen,
  • 61 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

kadrolarında sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre alım yapılacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

AFAD 1749 personel alımı için başvuruları KPSS Puanı ile yapılmıştı. Bu yönde adaylardan 2020 yılı KPSS'den puan almış olmak şartı ile başvuru alındı. Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 KPSS Taban puanı ile başvuru alındı.

Adayların başvuruları henüz değerlendirme aşamasında olup Kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye alınacak. Bu yönde KPSS puanı sırasına göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak.

Sınavlara 8.745 Aday Katılacak!

Arama ve Kurtarma Teknisyeni alımı için uygulama sınavı yapılacak. Sözleşmeli diğer kadrolarda personel alımı için ise Sözlü Giriş sınavı yapılacaktır. Toplamda sınavlara değerlendirme sonucuna göre 8 bin 745 aday katılacaktır.

AFAD Arama ve Kurtarma Teknisyeni Uygulamalı Sınav Parkuru

AFAD Personel Başvuru Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

AFAD Personel alımı başvuruları 27 Kasım 2021 tarihinde sona ermişti. Başvuru sürecinin üzerinden oldukça fazla süre geçmesi ile sonuçlar henüz açıklanmadı. Aldığımız bilgiye göre değerlendirme aşamaları hala devam etmekte olup Ocak Ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Adaylar Sonuçları Bekliyor!

Başvuruların sona ermesinin üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala sonuçlar açıklanmadı. İşin Olsa ekibi olarak aldığımız mesajlar doğrultusunda adaylar sonuçları beklemekten yorulduklarını ifae ediyorlar. Her gün AFAD resmi internet adresini takip eden adaylar artık sonuçların açıklanmasını talep ediyorlar.

Uygulamalı ve Sözlü sınavlara katılabileceklerin isim listesi AFAD Başkanlığın internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Ayrıca adaylar başvurularına ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

SONUÇLARI BEKLEYEN KADIN ERKEK ADAYLAR BURADA

BAŞVURU SONUÇLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA