Genel Kurmay Başkanlığı, TİKA ve Savunma Sanayi Başkanlığı bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. Yayımlanan ilanlar kapsamında toplamda 57 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. İlgili ilanlar için başvurular başlamış olup önümüzdeki günlerde sona erecektir.

Buna göre, Savunma Sanayi Başkanlığı 34 Kişilik kadro ile, Proj Mühendisi pozisyonunda 15 ve proje Asistanı pozisyonunda 19 sözleşmeli personel alacak. Bir Diğer ilana göre ise, 4 Savunma Sanayii uzman yardımcısı alımı yapılacak.

Genel Kurmay Başkanlığı, genel idare hizmetleri sınıfında Silahlı Kuvvetler Yönetmeliği hükümlerine göre 10 Silahlı Kuvvetler Uzman yardımcısı alacak.

TİKA ( Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ) ise bünyesine 9 kişilik boş kadrosu ile Hukuk 1, Sosyoloji 2, Antropoloji 1, Maliye 1, Uluslararası İlişkiler 1, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi 1, İşletme 1 ve İktisat 1 kişi alacak.

ADAYLARDAN ARANACAK GENEL ŞARTLAR:

Başkanlıkların ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devle memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alım yapılacak alanlara göre Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Fakültelerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 65 puan almış olmak, Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranır.

Ayrıca adaylardan aranacak Özel niteliklere ulaşarak daha detaylı bilgi almak için ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Savunma Sanayi Başkanlığı İçin 4 uzman yardımcısı kadrosuna en geç 15 Şubat 2019 ve Diğer 34 kişilik pozisyon için en geç 15 mart 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. TİKA için Başvurular 21 Ocak 2019 tarihinde başlamış olup en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.Genelkurmay Başkanlığı ise en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvuru alacaktır. İlanlar hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

TİKA Personel Alım İlanı

Genelkurmay Başkanlığı Personel Alım İlanı

SSB Personel Alım İlanı

Savunma Sanayi Başkanlığı İlanı