Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) 28 Aralık 2018 tarihli yayımlamış olduğu ilana göre farklı alanlarda memur alımı yapacağını belirtti. Başvuru yapacak adaylar için başvuru şartları belirtildi ve başvurular Ocak ayında başlıyor. Buna göre Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı alımını yapacağı adaylara Giriş sınavı uygulayacak olup, İlgili giriş sınavı, 11 Şubat 2018 tarihi ile 15 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

TİKA, Hukuk 1, Sosyoloji2, Antropoloji 1, Maliye 1, Uluslararası İlişkiler 1, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi 1, İşletme 1 ve İktisat 1 olmak üzere toplamda 9 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda A bendinde yer alan şartları taşımak, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmk, Üniversitelerin alım yapılacak bölümüne göre belirtilen bölümlerinin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinin bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve Yök onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru ypacak adaylar, Başvurularına 21 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, elektronik ortamda doğrudan https://sinav.tika.gov.tr web adresinden istenen belgelerin eksiksiz olarak doldurulması ve istenen belgelerin başvuru tarihi bitimine kadar TİKA Başkanlığı (Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yolu ile yapılacaktır. Postadaki gecikmeler ve ilânda belirtilen son başvuru tarihi mesai bitimine kadar yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. İlanın detaylarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim