28 Aralık 2018 tarihinde yayımlanan ilana göre Genel Kurmay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere yapacağı sözlü giriş sınavı ile genel idare hizmetleri sınıfında Silahlı Kuvvetler Yönetmeliği hükümlerine göre 10 Silahlı Kuvveter Uzman yardımcısı alacak. Alım yapılacak personeller, Meslek yaşantısı boyunca Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı karargahında görev yapacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Genelkurmay Başkanlığı adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, en az dört yıllık eğitim veren hukuk,Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası ilişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İşletme lisans bölümü mezunu olmak veya buna denkliği olan ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile ( 01 Ocak 2019 ) 35 yaşını doldurmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 veya 2018 yıllarında yapılan sınavdan KPSSP7 veya KPSSP18 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce veya Fransızca dillerinden en az 80 puan almış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Her ne sebeple olursa olsun TSK dan çıkartılmamış olmak şartları aranacak.

Bu yönde Genelkurmay Başkanlığı KPSSP7 puan türünden puan almış olan 8 Silahlı Kuvvetler Uzman yardımcısı ve KPSSP18 puan türünden puan almış olmak ile 2 Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı olmak üzere toplamda 10 kişi alacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 28 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını http://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU