Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Resmi gazetede 10 Mayıs 2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Emniyet Genel Müdürlüğüne baplı olan Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı birliklere personel alımı yapıla cağı açıklandı.

Birliklere Göre Kontenjan Dağılımı nedir?

  • Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü,
  • İç Güvenlik Fakültesi,
  • Yabancı Diller Bölümü ile Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO),
  • Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM),
  • Rize POMEM, Kırıkkale PMYO,
  • Bayburt POMEM,
  • Bilecik POMEM ,

birliklerine perosnel alımı yapılacaktır. Bu kapsamda alımlar 1 Doktor Öğretim Üyesi, 26 Öğretim Görevlisi unvanında ve  1 Araştırma Görevlisi unvanında personel alımı yapılacak.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartlara haiz olması,

2) Yapılacak güvenlik soruşturmasında Devlet Memuru olmasına engel teşkil edecek bir hali bulunmaması, 

3) Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmaması,

4) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler çerçevesinde adayın müracaat ettiği unvan ile Devlet Memuru olmasına ve istihdam yerinde çalışmasına engel sağlık sorunu bulunmaması ve bunu sağlık raporuyla belgelendirmesi,
5) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla adayların otuz beş yaşını doldurmamış olması şartları aranır.  
6) Polis Akademisi Başkanlığına yapılacak Öğretim Elemanı alımları Polis Akademisi Başkanlığının belirlemiş olduğu Atama ve Yükseltme Kriterleri çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup; adayların başvurdukları unvan ve kadrolarda belirtilen kriterleri sağlamaları gerekmektedir.

Mesleğe Göre Özel Nitelikler Nedir?

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

Öğretim Üyesi alımları için başvurular 11 Mayıs 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 25 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (Eymir Mah. 49. Sk. PK: 06834 Ankara/Gölbaşı) adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. 

DUYURUNUN TAMAMI: https://www.pa.edu.tr/polis-akademisi-baskanligi-ogretim-elemani-alimina-iliskin-basvuru-duyurusu-duyurular.html